Even geduld...

Seizoensgerechten, ik ben d’r gek op! Ik moet eerlijk bekennen dat ik daarvoor niet alleen maar duurzame redenen heb. Het is nou eenmaal ook veel fijner om te koken met producten die op dat moment het lekkerst zijn. En…. ik hou zo van het sfeertje erom heen.

De vorst moet over de boerenkool heen zijn geweest voordat je met tintelende vingers en rode neuzen van de kou echt kunt genieten van een bord dampende boerenkool stamp met worst. En een salade Caprese is het aller-lekkerst als niet alleen de tomaten maar ook je eigen bolletje rood gekleurd is door de zomerzon.

Het witte goud

En zo is het ook met asperges. Die smaken het beste als we weer wakker gefloten worden door de vogels en de kinderen ‘met zonder jas’ naar school gaan. Kortom; als we weer lekker naar buiten kunnen. Bijvoorbeeld om één van de leuke aspergeroutes te fietsen die je kunt vinden op https://www.route.nl. Over het Sallandse platteland of in Limburg langs het heuse aspergedorp; Grubbenvorst.

Beide routes leiden je langs mooie bezienswaardigheden en culinaire hoogtepunten. Alles om de lente te zien, te ruiken en vooral te proeven. Stop onderweg zeker even bij één van de aspergeboeren om wat van het witte goud mee naar huis te nemen. Op mijn favoriete site voor culinaire inspiratie ZTRDG, een bijzonder (digitaal) plekje voor liefhebbers van pure seizoensgerechten, vind je naast traditionele recepten ook “net even anders” tips met de koningin van de groenten.

De aspergeroute is het leukste om te fietsen van half april tot half juni. Dan zijn de aspergeboeren volop in bedrijf en de asperges het lekkerst! Wil je helemaal niet denken aan (zelf) koken of naar huis gaan? Boek dan één van de onderstaande bijzondere plekjes in de buurt van de fietsroutes in Limburg en Overijssel. En geniet extra lang van de Hollandse lente.

Veel plezier en eet smakelijk!

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: