Even geduld...

Uit het leven van Marleen… een kijkje in mijn dagelijks leven. Van kleine geluksmomentjes tot grote ontdekkingen, van bijzondere plekjes en mooie ontmoetingen tot dagelijkse beslommeringen: juni 2016.

DLC café Soest

De maand begon met een leuke afspraak met vriendinnetje Mirjam Enzerink. Als freelance tekstschrijver voor o.a. Seasons, Buitenleven en At Home komt zij, net als ik, op de mooiste plekken in Nederland. We spraken af bij DLC café in Soest voor de lunch. Het stationsgebouw van Soest is omgetoverd tot een fijn adres to drink, eat en enjoy. Mooi interieur, zalige lunch en goede sfeer!

Spoorstraat 1, 3761 AJ Soest

De ommuurde tuin in Renkum

We wonen al ruim 10 jaar in Heteren en toch was ik nog nooit bij de ommuurde tuin in Renkum geweest. Op een zonnige zaterdag op de fiets gestapt om eindelijk eens deze bijzondere plek te bezoeken, ook wel Lusthof genoemd. Wat een ontdekking! De moestuin, de kas, de bloemen, de winkel met alleen maar verse groenten en fruit… En, de mogelijkheid om wat te drinken en te eten! Kruidenthee met rabarbermuffins, vlierbessensiroop met een verse tomatensoep; vers en gezond!

Kortenburg op Landgoed Oranje Nassau's Oord, 6871NE Wageningen-Renkum

Ik ontdekte het gemak van een e-reader en spotte mezelf bij een aankondiging van het Flow Vakantieboek in Flow magazine. 

Glamping 2.0 in Toscane

Op uitnodiging van Vacanceselect vloog ik voor een paar dagen naar Toscane, om te proeven van glamping 2.0. Overnachten in luxe, een vespatour door de heuvels van Chianti, een bezoek aan San Gimignano en een wijnproeverij op een landgoed. Een paar geweldige dagen in La Bella Italia. Nieuwsgierig? Bekijk de impressie.

Schenkers Apeldoorn

Voor een afspraak was ik op zoek naar een leuke hotspot in Apeldoorn. Gevonden! Schenkers is de naam. Bij binnenkomst kwam de geur van versgebakken appeltaart me tegemoet en je weet, dan ben ik om ;-). Het interieur is stoer, industrieel en hip. De sfeer ongedwongen en prettig. Ook prettig, het naastgelegen terras met meubels van palets. 

Van Kinsbergenstraat 8, 7311 BK Apeldoorn

Hemels verblijf bij Gasterie Lieve Hemel

Een weekend met een gouden randje! Gasterie Lieve Hemel in het Limburgse Sevenum heeft een nieuw boutique appartement, waar we het laatste weekend van juni te gast waren. Wat was het fijn! Op vrijdag kwam manlief onverwacht langs, werd het onverwacht een warme zomeravond en zaten we tot 's avonds laat op het terras te genieten van hemelse wijnen en lekkere hapjes. Alsof we in Frankrijk op vakantie waren….

In het huis van…

Een van de laatste dagen van juni reisde ik af naar Salland, een streek die weer verraste. Op landgoed het Oostermaet liggen twee authentieke houten huizen, waar je even terug gaat in de tijd. Zo leuk om in gesprek met Rob & Andrea alle verhalen te horen over Teunis ten Velde en Abraham Capadose!

Dagje Deventer

Deventer is leuk! Wanneer ik met vriendinnetje uit Twente afspreek, kiezen we vaak voor Deventer. Dit keer deden we weer een aantal leuke ontdekkingen, waaronder het Havenkwartier met Fooddock en DokH20, maar ook het Scandinavische Noorman in hartje stad is de moeite waard. 

Dag juni, je vloog voorbij! Wat heeft juli in petto voor mij?

Marleen