Even geduld...

‘Lei Lassen’ (‘doe maar rustig aan’) is niet voor niks de lijfspreuk van de inwoners van Karinthië. Als vanzelf loop je hier zorgeloos rond, genietend van de weidse uitzichten en de frisse berglucht in een prachtig landschap. Daarna ‘s avonds – lekker rozig van de hele dag buiten – overnachten bij een unieke accommodatie. Wij hebben de meest bijzondere plekjes voor je op een rijtje gezet: 3x bijzonder overnachten in Karinthië.

Designhut ‘Biwak unter den Sternen’

Soms wil je even niks anders dan ruimte, frisse lucht en goed gezelschap. Het liefst op een bijzondere plek waar je optimaal van elkaar geniet. Biwak unter den Sternen (Bivak onder de sterren) is zo’n plek. Dit back-to-basic houten (design)huisje ligt direct aan de Millstätter See. Binnenin vind je alleen een bed, wastafel en camping wc, douchen doe je buiten. Of je neemt een frisse duik in het meer vanaf de privé steiger. Boven het bed zijn grote ramen om zo voor je gaat slapen nog even sterren te kunnen kijken of ’s morgens de zon te zien opkomen. Ook erg leuk; in dit huisje vind je een speciale lade. Bij aankomst stop je al je elektronica hierin en dan hoef je alleen nog maar te genieten van het uitzicht en je gezelschap. Avondeten en ontbijt worden bij je gebracht in een mooie picknickmand. Omringd door rust, de natuur en natuurlijk de prachtige sterrenhemel hoef je alleen nog maar te genieten.

Tip: er zijn rondom de Millstätter See nog 6 andere bivakken te vinden op bijzondere locaties: op een Alpenweide, in het bos of op de berg.

Prijs vanaf € 120,- p.p.
Te reserveren: van mei tot oktober (1 Biwak is ook in de winter geopend)
Meer informatie: Biwak unter den Sternen

Droomhuisje ‘Troadkasten Magdalensberg’

De hartelijkheid van de Familie Skorianz – die al sinds 1856 deze prachtige plek bestiert – straalt er van af. Aan het einde van een hele drukke dag word je nog met een vrolijk ‘Einen wunderschönen guten Tag’ verwelkomd. Deze plek ademt traditie en gastvrijheid. Bovenop een berg staat een van de allermooiste huisjes die ik ooit zag. De kleine Troadkasten (een oude graanschuur) is omgebouwd tot een huisje met hartjes in de luiken. Met een grote ouderwetse sleutel open je de deur naar complete ontspanning. Beneden is er een privé spa met stoomsauna, bubbelbad en een massagestoel. Perfect om vermoeide benen na een lekkere wandeling te verwennen. ‘s Morgens zie je de wolken nog hangen in het dal waar het huisje op uitkijkt, begroeten de loslopende konijnen je vrolijk en ben je weer helemaal opgeladen voor een nieuwe dag. Een droomhuisje!

Prijs vanaf € 270,- per nacht inclusief 5-gangen diner en ontbijt voor uitslapers

Hobbithuisje ‘Drunter & Drüber’

Drunter en Drüber zijn zogenaamde ‘Erdhäuser’. Waarom ze zo heten, snap je direct wanneer je aan komt. Het zijn een soort chique hobbitwoningen, zo gebouwd dat ze verstopt lijken te liggen in de bergweide. De mooi afgewerkte appartementen zijn van alle gemakken voorzien en tegelijkertijd helemaal een met de natuur. De appartementen zijn allen duurzaam en ecologisch gebouwd. Zo hebben ze bijvoorbeeld ademende muren en een lichtje dat ‘s nachts automatisch aangaat als je je bed uit moet. De appartementen zijn onderdeel van een klein vakantiedorp dat de familie Morgenfurt hier heeft neergezet. Compleet met speeltuin, wellnessruimte en een privé Strandbad direct aan het meer. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is een Strandbad een stuk land direct aan het meer waar je een duik kunt nemen, op de boot stapt of gewoon geniet van een goed boek.

Prijs vanaf € 260,- per nacht
Meer informatie: Erdhäuser Drunter & Drüber

Handig om te weten voor je bezoek aan Karinthië:

Beste reistijd: Karinthië is 365 dagen per jaar een fijne bestemming, zowel in de bergen als aan de meren. Vanaf mei worden de temperaturen (door de zuidelijke ligging en de invloed van de Middellandse zee) heel aangenaam. Het is er tot eind oktober verrassend zacht.

Wat ga je er doen? In de zomer zijn tal van activiteiten mogelijk! Wandelen, fietsen, motorrijden, zwemmen, varen op de meren, kanoën, SUPpen, klimmen of mountainbiken; je kunt het zo gek niet bedenken. We hebben drie mooie wandelingen voor je getest.

Hoe kom je er? Vanuit Utrecht is het ongeveer 1150 km naar Karinthië. Je rijdt er in een dag naar toe of neem de trein of het vliegtuig. Austrian Airlines vliegt (via Wenen) naar Klagenfurt. Directe vluchten zijn er vanaf Keulen (GermanWings) en in de winter vanuit Rotterdam (Transavia).

Meer informatie over Karinthië: Via Visit Austria en Karinthië voor levensgenieters

(Header foto: ©Gert Perauer)





Ontdek ook deze plekjes: