Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Dolomitenhütte
Berghotel
1 - 2 personen
vanaf € 40 per persoon
Ga naar de website

Het meest bijzondere hotel van Osttirol

De Dolomitenhütte is niet zomaar een berghut. Het is een berghotel op een fantastische locatie, op ruim 1600 meter, met een uitzicht waar je de hele dag niet op uitgekeken raakt. En hoe fijn, voor deze ‘berghut’ hoef je geen geoefend wandelaar te zijn!

Daar boven op de berg…

Niet voor niets wordt de hütte ook wel het Adelaarsnest genoemd. De ligging van de 80 jaar oude hut is spectaculair, op een rots boven een steile afgrond. De oorspronkelijke berghut met gezellige stube, een open haard en terrassen is gebouwd van hout uit de omliggende bossen. Het nieuwe gedeelte van het ‘hotel’ is strak, modern en gebouwd van staal, glas en beton. Door de enorme ramen kijk je op de imposante bergtoppen van de Lienzer Dolomieten. De Dolomitenhütte heeft verschillende kamers, van familiekamers tot de Adlerhorst, onze favoriet, met aan beide zijden van de kamer ramen van vloer tot plafond. De kamers in de berghut hebben een gedeelde badkamer.

De Lienzer Dolomieten in Osttirol

De Lienzer Dolomieten liggen op de grens met Italië. Grillige toppen reiken tot boven de 2000 meter. Vanaf de hütte maak je prachtige wandelingen, o.a. naar Karlsbaderhütte. Of huur een e-bike en verken de paden in de buurt! Een dagje op het terras gaan zitten staren naar de bergen is ook echt geen straf hier!

Ga naar de website


Dolomitenhütte Dolomitenhütte 1, 9908 Amlach

Thema's uit dit plekje