Even geduld...

Impressie: Met Interrail door Schotland & Ierland

In beeld
Foto geschreven door <br><a href=Marre Smit" nopin="nopin">
geschreven door
Marre Smit

Ik was al gek op reizen met de trein en na mijn afgelopen reis door Schotland & Ierland is dat alleen maar toegenomen. Ik reisde met een Interrail pas. Dacht jij ook dat deze pas alleen voor jongeren was?

Dat is dus niet meer zo! Je kunt er met het hele gezin mee reizen - kinderen tot 11 jaar reizen zelfs gratis met je mee! Vanuit je luie stoel zie je niemandsland afgewisseld worden met ruige en creatieve steden. En het leuke is: je kunt overal op en af stappen. 

Een eerste impressie van de prachtige landschappen die ik voorbij zag komen onderweg. 

Zit je eenmaal in de trein? Dan hoef je niets meer te doen dan lekker naar buiten te kijken en de landschappen aan je voorbij te laten gaan.

Vooral het traject dat de ‘West Highland Line’ genoemd wordt is een absolute aanrader. Het landschap veranderd continu. 

Zoals gezegd; je kunt met je interrailpas overal op en afstappen. Zie je wat leuks? Stap gewoon uit en ga op ontdekking!

Een van de hoogtepunten van mijn reis was toch wel de prachtige Glenfinnan Bridge. Bekend uit de Harry Potter films, maar ook mooi als je - zoals ik - nog nooit iets van Harry Potter hebt gezien of gelezen.

R0YgQnJpZGdlR0YgQnJpZGdl

Of misschien ben je wel, net als ik, gek op vuurtorens. Dan kun je je geluk niet op in deze regio. Ik stapte uit in Dublin en maakte de wandeling naar het prachtige PoolBeg Lighthouse.

Over Interrail:

Je hebt al een ‘global pas’ waarmee je 15 dagen ongelimiteerd reist voor € 267,-. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee & voor jongeren tot 26 jaar zijn er gereduceerde tarieven. De ‘global pass’ is geldig in 30 Europese landen. 

Ook leuk om te lezen:
Interrail: stopover in Belfast Na een prachtige treinreis door het ‘Game of Thrones’ landschap van Noord-Ierland, kom ik aan in Belfast. De stad waar ze overal ‘wee’ voor zeggen, wat zoiets betekent als klein/schattig/leuk. Ik ben direct verkocht. De stad is heel compact en je loopt overal gemakkelijk heen. Er hangt een creatieve sfeer met een ruig randje. Marre Smit, Interrail: stopover in Oban Met de trein reizen door Schotland en Ierland mag dan vooral bekend zijn vanwege de prachtige landschappen, er zijn ook erg veel leuk grote en kleinere steden om te ontdekken. Oban is daar een goed voorbeeld van. Marre Smit, Interrail: Slow travel op z’n best Is reizen per trein de meest relaxte manier van reizen? Niet te snel, maar zeker ook niet langzaam. De ruimte om even te bewegen wanneer je wilt. Vanuit je luie stoel het landschap zien veranderen. Wat wil je nog meer? Met een interrail ticket trein je onbeperkt in 30 Europese landen. Keuze genoeg dus! Ik ging naar Schotland & Ierland en maakte een prachtige reis. Marre Smit, Impressie: Noord-Ierland in beeld Een impressie van Noord-Ierland. Reis even mee en zie waarom we zo enthousiast zijn over deze bestemming op slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Marleen Brekelmans, Slapen: 3x bijzonder overnachten Noord-Ierland Een rondreis Noord-Ierland maak je extra speciaal door te kiezen voor een bijzondere overnachtingsplek. Wat dacht je van een Bubble Suite, een dome tent of zelfs slapen in een vuurtoren? We selecteerden 3 unieke accommodaties voor je. Marleen Brekelmans, Tip: 5 redenen om de Causeway Coastal te rijden De Causeway Coastal, dé reden om naar Noord-Ierland af te reizen. Deze 310 km lange route langs de kust biedt je spectaculaire vergezichten, bijzondere natuurcreaties, stoere wandelingen en ruige kliffen met adembenemend mooie baaien. Marleen Brekelmans,