Even geduld...

Ibiza heeft prachtige stranden en baaien met helderblauw water. Dit zijn onze favorieten! 3 Strandjes met fijne restaurantjes.

Eerlijk is eerlijk, de magie van Ibiza is me een beetje ontgaan. Begrijp me niet verkeerd, het is een prachtig eiland met leuke dorpjes en rondom mooie baaien en stranden. Alleen, het eiland is ook druk, zelfs in het voorseizoen. Wanneer je op elk strandje waar je komt omringd wordt door Nederlanders, dan ontgaat de magie me even.

We zijn op zoek gegaan naar strandjes waar het minder druk is en waar je niet rij aan rij ligt met landgenoten. Het is ons gelukt, we ontdekten een paar fijne strandjes mét leuke restaurantjes. Nu niet allemaal daar naar toe gaan natuurlijk…

1. Cala Escondida

Een van de meest bekende plekken op het eiland om van de zonsondergang te genieten is Sunset Ashram, bij Cala Conta. Daar waar iedereen daar naar dezelfde plek toe gaat, kun je ook even de andere kant op lopen, dan kom je bij het strand van Cala Escondida. Hemelsbreed nog geen 150 meter verwijderd en toch zo anders. Een stenen trap leidt je naar het kleine strand met een allercharmantst strandtentje. Wat tafeltjes met krukjes en that’s all! Een eco toilet, geen WiFi, elektriciteit of luxe. Wel lekkere sapjes, huisgemaakte taart en eten wat de pot schaft.

2. Cala Bonita

Ten noorden van Ibiza stad, bij Jesus, ligt Cala Bonita aan het strand van S’Estanyol. Niet makkelijk te vinden, een stoffige slingerweg leidt je naar het strand. Parkeer je auto en zie tussen de rietpluimen door de eerste strandbedjes. Ondanks de nabijheid van de stad is het hier nog rustig, maar wil je hier tussen de middag genieten van de lunch, moet je wel even reserveren! Het (prijzige) restaurant is namelijk favoriet bij de eilanders. Begrijpelijk! Stijlvol eenvoudig ingericht, weg van alle poeha en met zalige verse vis op je bord.

Q2FsYSBCb25pdGE=Q2FsYSBCb25pdGE=

Q2FsYSBCb25pdGE=

3. Cala d’en Serra

In het uiterste noorden van Ibiza ligt deze mooie baai met een fijn strand. Makkelijk te vinden, het strand staat op de weg naar Portinatx duidelijk aangegeven. Parkeer je auto boven bij de baai en loop het laatste stuk. Doe je dit niet, dan is het maar de vraag of je met je huurautootje weer boven komt… Van bovenaf zie je helderblauw water, een wit zandstrand en de restanten van wat een hotel zou moeten worden. Eenmaal beneden vind je een paar strandbedden, rieten parasols en een kleine chirinquito (een eenvoudige strandtent). Hier wil je zijn, hier is het fijn!

Q2FsYSBkJ2VuIFNlcnJhQ2FsYSBkJ2VuIFNlcnJh

Praktische informatie:

De meeste stranden en baaien zijn alleen per huurauto bereikbaar, via een onverharde weg. Reis je in het hoogseizoen naar Ibiza, reserveer dan ver van tevoren je auto. Het is dan druk op het eiland en het aantal auto’s is beperkt.

Lees alle tips voor Ibiza

Ontdek ook deze plekjes: