Even geduld...

Ik was al gek op reizen met de trein en na mijn afgelopen reis door Schotland & Ierland is dat alleen maar toegenomen. Ik reisde met een Interrail pas. Dacht jij ook dat deze pas alleen voor jongeren was?

Dat is dus niet meer zo! Je kunt er met het hele gezin mee reizen – kinderen tot 11 jaar reizen zelfs gratis met je mee! Vanuit je luie stoel zie je niemandsland afgewisseld worden met ruige en creatieve steden. En het leuke is: je kunt overal op en af stappen. 

Een eerste impressie van de prachtige landschappen die ik voorbij zag komen onderweg. 

Zit je eenmaal in de trein? Dan hoef je niets meer te doen dan lekker naar buiten te kijken en de landschappen aan je voorbij te laten gaan.

Vooral het traject dat de ‘West Highland Line’ genoemd wordt is een absolute aanrader. Het landschap veranderd continu. 

Zoals gezegd; je kunt met je interrailpas overal op en afstappen. Zie je wat leuks? Stap gewoon uit en ga op ontdekking!

Een van de hoogtepunten van mijn reis was toch wel de prachtige Glenfinnan Bridge. Bekend uit de Harry Potter films, maar ook mooi als je – zoals ik – nog nooit iets van Harry Potter hebt gezien of gelezen.

R0YgQnJpZGdlR0YgQnJpZGdl

Of misschien ben je wel, net als ik, gek op vuurtorens. Dan kun je je geluk niet op in deze regio. Ik stapte uit in Dublin en maakte de wandeling naar het prachtige PoolBeg Lighthouse.

Over Interrail:

Je hebt al een ‘global pas’ waarmee je 15 dagen ongelimiteerd reist voor € 267,-. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee & voor jongeren tot 26 jaar zijn er gereduceerde tarieven. De ‘global pass’ is geldig in 30 Europese landen.