Even geduld...

Ambassadeur Heleen verbleef op uitnodiging van Oasis Parcs Punt West hotel & Beachresort een nacht op Goeree Overflakkee en ontdekte dat het leven zo slecht nog niet is!

Kom tot rust op Goeree Overflakkee

Starend over het Grevelingenmeer met een glas wijn in mijn hand bedenk ik me dat het leven helemaal zo slecht niet is. Sterker nog: het is geweldig!

Afgelopen week verbleven mijn zus en ik in het Oasis Parcs Punt West Hotel & Beachresort. Gelegen op een mooie plek in de natuur op het puntje van het eiland Goeree Overflakkee. Dit eiland, ook wel bekend als het eiland van zon, zee en rust, is het eerste eiland wat je tegen komt als je onderweg bent naar Zeeland. Het hoort echter bij de provincie Zuid Holland, iets wat niet veel mensen weten.

Oasis Parcs Punt West Hotel & Beachresort vind je op de kop van het eiland, in de baai van het Grevelingenmeer. Het ligt midden in het grote natuurgebied De Punt. Het resort is omgeven door 150 hectare ongerepte natuur, een gebied wat is ontstaan na afsluiting van de Grevelingen in 1971. Het getij verdween en zo werden door de wind kleine stuifduinen gevormd en ontstond er een nieuw duingebied.

Het resort

Als je het resort oploopt voel je de rust over je heen komen. De luxe villa’s liggen allemaal in de duinen of op het strand rondom een aangelegde baai. Bij de bouw is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en samen met de omgeving zorgt dat voor een rustgevende flow. Het resort is overigens autoluw, wat bijdraagt aan de rust en wel zo fijn is als je met kinderen bent.

De hotelstudio’s staan op het eiland midden in de baai. Een studio heeft twee verdiepingen; beneden een kitchenette en een terras, boven een slaapkamer en badkamer. Wij verbleven in studio 4c, mét uitzicht over de baai. Bij aankomst dropten we onze spullen en zijn direct neergeploft op het terras met uitzicht op het Grevelingenmeer. Wat een heerlijk plekje!

Faciliteiten

Bij Beachclub Werelds aan het Strand serveren ze ontbijt, lunch, borrel en diner. Droom weg op de comfortabele loungebedden en geniet met een lekker drankje in je hand van de zeilers op het meer. Wij genoten ’s ochtends in de zon van een ‘Werelds’ ontbijt; een perfecte manier om de dag te beginnen. Wil je liever iets ondernemen? Op het resort hoef je je geen moment te vervelen. In de zomerperiode is er genoeg te doen. Huur een funtube, ga stoer wakeboarden of neem een lesje in waterskiën. 

In de omgeving

Oasis Park is een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bij de receptie kun je terecht voor meer informatie over de streek en al het leuks wat er te op Goeree te doen is.

Een paar tips:

  • Wij sprongen op de fiets en gingen naar Ouddorp, een gezellig dorp met veel terrasjes en winkeltjes. Heb je geen eigen fietsen mee, ze zijn te huur op het resort. Goeree heeft een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten en goede fietskaarten zijn te krijgen bij de VVV.
  • Ook op het strand van Ouddorp is het heerlijk vertoeven. Dit dorp is de Nederlandse badplaats met het grootste aantal kilometers strand, hier heb je maar liefst 18 km strand om van te genieten.
  • Ga heerlijk wandelen door het bijzondere ‘Belevingsbos’.

Praktische informatie:

Wat? Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort
Waar? De Punt 3 Ouddorp

Naast hotelstudio’s zijn er ook luxe villa’s te reserveren, voor 4, 6 of 8 personen. Kleine honden zijn toegestaan in enkele villa’s (alleen op aanvraag).