Even geduld...

Deze zomerse temperaturen nodigen uit tot buiten zijn en buiten leven. Trek erop uit en geniet van elke dag. Doe het eens anders en laat je verrassen door een regio die je minder bekend is. Nederland heeft zoveel moois te bieden. We brengen graag Kessel en omstreken bij je onder de aandacht. 

Historisch Maasdorp

Kessel is een van de oudste dorpen langs de Maas, klein maar fijn, met een gezellige historische kern rondom de Markt. Een paar terrasjes en restaurants, een design B&B in het voormalige raadhuis en een eeuwenoud kasteel met een mooie ligging aan de rivier. Dit dorp (met B&B Het Raadhuys) is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het Maasdal. De omgeving is veelzijdig, voor zowel de cultuur als natuurliefhebber.

RGVzaWduIEImQiBSYWFkaHV5cyBLZXNzZWw=

De natuur in 

Wandelen, fietsen of mountainbiken, je kunt in Kessel alle kanten uit. Maak een dorpsommetje, een wandeling van 2 km langs de Maas tot aan de veerpont en via het Veersepad door de villawijk weer terug naar de Markt. Of wandel een rondje pontje van 12 km (ook op de fiets mogelijk). Je wandelt over een onverhard pad langs de Maas, langs fruitbomen en akkers afgewisseld met oude boerderijen. Bij Rijkel neem je het pontje de Maas over en via de natuurgebieden Musschenberg en Weerdbeemden wandel je weer terug. Ook de Heldense bossen verdienen je aandacht, of dat nu fietsend, lopend of op de mountainbike is. 

Voor de cultuurliefhebbers

Wanneer je Kessel bezoekt, kun je er niet onderuit: Kasteel de Keverberg. Een uniek kasteel dat hoog boven het dorp uittorent. De Keverberg onderscheidt zich van andere kastelen doordat op de eeuwenoude kasteelmuren een moderne bovenkant is gebouwd. Historie en hedendaags design zijn hier op bijzondere wijze gecombineerd. 

Niet alleen het kasteel is interessant voor de bezoekers van Kessel en omstreken. De design B&B ligt centraal t.o.v. steden in zowel Nederland als Duitsland en België. Wat dacht je van Hasselt, Roermond, Venlo of Genk? In de B&B liggen leuke hotspot foldertjes voor je klaar met suggesties voor nog niet ontdekte bijzondere winkels, restaurants, architectonische gebouwen etc. Zelfs Kessel heeft een eigen foldertje!

Niets doen?

Zelfs als je even helemaal niets wilt doen is het fijn aan de Maas. Het Raadhuys ligt direct aan de rivier en heeft een prachtige tuin voor de gasten. Ligstoelen en loungebanken staan voor je klaar, om je in terug te trekken met een boek en een goed glas wijn (uit de honesty bar). Maar ook uren over het water staren naar de voorbijkomende boten is een hele goede optie…

Praktische informatie:

Wat? Design B&B het Raadhuys 
Waar? Markt 1, Kessel
Prijs? Overnachting vanaf € 100,-
Adults only