Even geduld...

Slapen op een kasteel, in een boomhut, een luxe B&B of designhotel; het kan allemaal in de Franse Ardennen. Tijdens mijn ontdekkingsreis, door dit nog relatief weinig bezochte stukje Frankrijk, sliep ik elke avond in een andere bijzondere accommodatie. Uiteenlopend, van zeer luxe tot basic, van ‘bijna-kitsch’ tot design. Erg leuk om tijdens je vakantie in de Ardennen meerdere adressen te combineren. Niet alleen vanwege de locatie, ook vanwege de sfeer.

Tip 1 Luxe B&B – Ô Sixième Sens

​Je reis beginnen bij zo’n mooie B&B als Ô Sixième Sens in Williers, schept hoge verwachtingen voor de rest van de reis. De B&B ligt net over de grens met België en heeft vier prachtige kamers, elk met een eigen thema: vuur, aarde, lucht en water. We sliepen in kamer water, met een bijzonder vormgegeven bad en vanuit het bed uitzicht op het heuvellandschap. Ontspannen gaat hier vanzelf. Lukt dat niet, dan helpen het verwarmde zwembad, de sauna en/of whirlpool zeker!

Ontspannen in de tuin, op het terras of in het prachtige zwembad.

Tip 2 Slapen in een boomhut – Le Chêne Perché

Wat een avontuur, slapen in een van de boomhutten van Le Chêne Perché! Een van de hoogtepunten van ons verblijf in de Franse Ardennen, letterlijk en figuurlijk! Aan de rand van het bos, bovenop een heuvel bij Signy L’Abbaye, liggen de verschillende boomhutten, geschikt voor 2 tot 8 personen. Er is een speciale familiehut, op slechts 2 meter, en een boomhut op 16 meter in de boomtoppen. Wij sliepen in de nieuwste aanwinst, La Héronnière, met spectaculair uitzicht. Hoewel we de eerste keer met knikkende knieën de boomhut bereikten, had ik het nooit willen missen.

Smalle touwloopbrug naar boomhut hoog in de boom

Tip 3 Overnachten op kasteel – Château de Montaubois

Dit bijzondere adres, net buiten Signy L’Abbaye, is een beetje een vreemde eend in de bijt. Je logeert op Château de Montaubois tussen kunst & kitsch. Hou je van anders dan anders, kunst met een knipoog, Lodewijk XIV en excentriek gastheerschap? Dan is dit kasteel de perfecte bestemming voor jou. Zo niet, met een grote boog hier omheen.

Tip 4 Een designhotel in de stad – Dormeur du Val

Breng je een bezoek aan Charleville-Mézières, hoofdstad van de Franse Ardennen en geboortestad van de bekende dichter Rimbaud, dan is hotel Dormeur du Val een leuk hotel om te overnachten. Vernoemd naar een gedicht uit de 19e eeuw van Arthur Rimbaud en ingericht met hedendaags design. Slechts 17 kamers, op loopafstand van het centrale Place Ducale.

Meer lezen over deze mooie streek in Frankrijk? Lees over mijn eerste kennismaking met de Franse Ardennen.

Bekijk alle bijzondere plekjes in Frankrijk

Ontdek ook deze plekjes: