Even geduld...

‘Een paar dagen naar zee is 365 dagen per jaar een goed idee’: het zou zo mijn lijfspreuk kunnen zijn! Aan zee is het namelijk altijd fijn, of het nu een stormachtige herfstdag, zonnige zomerdag, frisse lentedag of koude winterdag is. Met de perfecte uitvalsbasis, Boschlust in Bergen, maak je je trip naar zee helemaal af. 5 redenen om hier op te laden:

1. Boschlust in Bergen

Boschlust in Bergen is eigenlijk al reden genoeg om een weekendje weg of vakantie naar zee te plannen. Net buiten het centrum van het dorp vind je de nieuwe appartementen van Boschlust, waarbij ik eerlijk moet zeggen dat ‘appartementen’ de lading niet dekt voor deze mooie plek. Daar waar vroeger een hotel stond, aan de Kruisweg met hoge bomen en charmante huizen, vind je nu een echt Bijzonder Plekje: 7 luxe en sfeervolle vakantiehuizen. Doordat het hotel na aankoop in slechtere staat was dan verwacht, moest het hele plan op de schop. De voorgevel bleef in tact, voor het overige is alles nieuw gebouwd met als voordeel dat Boschlust duurzaam is met o.a. zonnepanelen op het dak en vloeren van gerecycled plastic.

Luxe logeren

Het bijzondere is dat eigenaren Hans en Anne-Marie de sfeer en stijl van de historische voorgevel hebben weten door te voeren in het hele pand. Naast modern zijn de appartementen ook sfeervol en warm, door het interieur met zowel nieuwe als oude elementen. Veel wit en natureltinten, een brocante kastje, een eettafel met verschillende stoeltjes, oude schoolplaten aan de muur; alles bij elkaar een perfecte combinatie. Sereen, basic chic en luxe, met een landelijke touch.

Rustzoekers, natuurliefhebbers, gezinnen met kinderen, hondenbezitters; Boschlust in Bergen heeft voor iedereen een geschikt appartement.

De ruime tuin is voor gemeenschappelijk gebruik. Elk appartement heeft voor de openslaande tuindeuren een eigen terras, daarnaast staan er ligstoelen in het gras. De mooiste plekjes in de tuin vind je onder de veranda’s.

Boschlust – Kruisweg 60, 1861 LB Bergen

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid

2. Het dorp Bergen

Bergen staat bekend als kunstenaarsdorp. Sinds begin vorige eeuw komen schilders en schrijvers naar het dorp met de lommerrijke lanen, de inspirerende dorpsgezichten en de zee dichtbij. Dat Bergen schilderachtige plekjes heeft, is niet de enige reden om hier naar toe te gaan. Een van de grootste voordelen (zeker ook ten opzichte van andere kustplaatsen) is dat Bergen 365 dagen per jaar een bruisend dorp is. In zomer en winter zijn winkels, restaurants en terrassen geopend. Met een dekentje en terrasverwarming zit je hier altijd goed.

Ga winkelen in het dorp bij winkels als PT Post, Sissy Boy, L’Etoile en Stadspaviljoen Noord. Vergeet ook niet even binnen te lopen bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Maak een wandeling rond de Ruïnekerk en neem de tijd voor een grotere lus door de omliggende lanen met rietgedekte villa’s en landhuizen. Je kijkt je ogen uit.

3. Bergen aan Zee met Strandpaviljoen Noord

Op ongeveer 6 kilometer van Bergen ligt Bergen aan Zee, een klein kustdorp met een prachtige strand en slechts enkele strandtenten. Een van de strandtenten is het mooie Strandpaviljoen Noord. Met een ongedwongen sfeer, een fris interieur met een mix van brocante, schoolstoeltjes, kleurrijke details en van alles wat. Dat van alles wat klopt hier. Ga je lunchen met je voeten in het zand, ontbijten met zicht op het strand of dineren tijdens de zonsondergang? Je bent hier de hele dag welkom, vanaf ‘s morgens 09.00 uur.

Ben je enthousiast over het interieur van Strandpaviljoen Noord? Bezoek dan Stadspaviljoen Noord in Bergen, een mini-warenhuis met zowel kleding als woonaccessoires, boeken, servies, delicatessen, koffie, thee en…

Strandpaviljoen Noord – C.F. Zeiler Boulevard 3, 1865 BB Bergen aan Zee
Stadspaviljoen Noord – Plein 63, 1861 JX Bergen NH

P.S. Vlakbij Strandpaviljoen Noord zit een kitesurfschool. Op een dag met veel wind is de zee gevuld met kitesurfers, een spectaculair gezicht.

4. Unieke bioscoop in het bos

De meest bijzondere bioscoop van Nederland? Die vind je verstopt in het bos in Bergen, op het landgoed van ‘t Oude Hof aan de Eeuwigelaan. Filmtheater Cinebergen bevindt zich in de Zwarte Schuur, een voormalige houtzagerij. De wandeling ernaartoe, door het bos, is al leuk. Kom in de zomer iets eerder, voor een kopje koffie op het terras van het theatercafé. Het programma is afwisselend, van familiefilm tot documentaire, van buitenlandse bioscoophits tot klassiekers. Reserveer op tijd je plekje, wat voor film er ook draait, dit is een beleving!

Cinebergen – Eeuwigelaan 7, 1861 CL Bergen NH

5. Ontbijten bij Merel

Op loopafstand van Boschlust (eigenlijk ligt alles in Bergen op loopafstand) ligt Bij Merel. Een klein maar fijn ontbijt-, koffie- en lunchadresje met een mini-conceptstore met bijzondere en duurzame cadeautjes. De ‘huiskamer’ van Merel is een ontmoetingsplek. Een plek om je dag te beginnen met een goede koffie met een croissant of gezonde bowl, jezelf te trakteren op thee met (vegan) taart (tip: de Snickers cheesecake!), een gezond sapje, een smoothie bowl of belegde boterhammen met huisgemaakt lekkers. Een verwenadresje dus. Wil je jezelf echt verwennen? Merel bezorgt ook ontbijt op je vakantieadres! Bestel de lazy morning en je begint de dag met een lazy morning.

Als je me zoekt? Ik ben Bij Merel

Bij Merel – Plein 75, 1861 JX Bergen NH

Nog meer tips voor je verblijf bij Boschlust in Bergen

Met bovenstaande tips beperk ik me enkel tot Bergen, maar er is zoveel meer te beleven in de omgeving.

  • Het klimduin in Schoorl is een perfecte plek om met kinderen naar toe te gaan. Terwijl ze hun energie kwijtraken tijdens het klimmen en klauteren, zit jij op een terrasje onder aan het duin. Ga er heen op de fiets en kies voor een mooie route door bos en duinen.
  • De mooie en gezellige stad Alkmaar ligt ook op fietsafstand. Bekend van de kaasmarkt en met een mooi historisch centrum.
  • Spring op de fiets naar Egmond aan Zee, voor een leuke tocht langs en door de duinen.
  • Plan een fiets- of wandeltocht door het Noordhollands Duinreservaat (duinkaart noodzakelijk)
  • In het voorjaar bloeien de bollenvelden rondom Bergen. Wat een kleurenpracht!

Neem een kijkje bij Boschlust Bergen