Even geduld...

Do in Dordt is dé cityblog van Dordrecht. Jouw eigen local guide, die je wegwijs maakt in de wondere wereld van Dordt. Een stad vol romantische hofjes, creatieve lifestylewinkels en een rijk pallet aan fijne koffietentjes, biologische toppers en culturele verwennerij. Reisgidsen zijn vaak achterhaald omdat de stad constant in beweging is. Wie Do in Dordt ‘volgt’, is altijd op de hoogte wat er in de stad te doen is.  

Do In Dordt dat ben ik! Mijn naam is Dominique van Dijk. Produkt ontwikkelaar, design lover en een echte Dordtophile. Vijf jaar geleden bracht de liefde me naar deze bruisende stad. Ik viel als een blok voor de creatieve markten, oude straatjes en bijzondere winkels. Er is zoveel te zien en te doen! Mijn tips zijn onderverdeeld in 5 categorieën: Do Proef, Do ontdekt, Do Shopt, Do slaapt en als kers op de taart Dordt design voor allerlei kunstenaars en creatieven die bijzondere dingen maken in Dordrecht.

Marleen van Bijzonder Plekje vroeg mij hiervan een top 5 te maken. Pfff, dat is best een moeilijke vraag. Er is echt zo ontzettend veel leuks te doen in deze authentieke stad, dat kiezen haast een onmogelijke taak is. Maar goed, ik hou wel van een uitdaging, dus in elke categorie van mijn website heb ik er eentje gekozen waar je volgens mij echt langs moet als je een dagje Dordrecht aandoet. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke plekjes in Dordrecht. Je herkent ze aan de #TipvanDo sticker of je vindt ze op Do in Dordt. 

Do Proeft : Heer & Meester

Hier zijn ze echt heer & meester in het zetten van biologische koffie, maar ook thee is een echte specialiteit. De chocoladetaart met zeezout is een niet te missen heerlijkheid en omdat hij ook nog geraffineerde suiker- en glutenvrij is, kun je net doen of het heel gezond is. Ook kun je alleen hier een echte Dordtse Dwaze en Dordtse Dolle proberen. Je hebt mooi uitzicht op de kerk, die trouwens voor 1€ echt de moeite waard is om even te beklimmen. Het uitzicht is weergaloos.

Heer & Meester – Voorstraat 489 Dordrecht

Do Ontdekt: Wereldwijven HandwerkLab

Een bijzondere winkel waar dames uit alle hoeken van de wereld handwerken aan de mooiste kussens en sjaals. Door de diversiteit aan culturen ontstaat er ook een enorme diversiteit aan technieken, die elk item uniek en bijzonder maakt. De dames zijn vaak in de winkel aan het werk, maar ook als er minder bedrijvigheid is, is het de moeite waard om binnen te lopen en alle werken te bekijken en te shoppen. 

Wereldwijven HandwerkLab – Voorstraat 178 Dordrecht

Do Shopt: Rockin’Items

Voor stoere, maar toch stijlvolle kleding en accessoires ben je bij Rockin’Items aan het juiste adres. The Rockin’Items Clutchbag (verkrijgbaar met matching mini-variant voor je dochter) en de Billy Boots zijn unieke items die door de winkel zelf ontwikkeld worden en in Nederland geproduceerd. Van de Billy Boots is ieder paar uniek en je zult dus altijd de enige zijn met deze laarsjes. Let wel op de winkel is alleen op vrijdag en zaterdag open, andere dagen kun je terecht in de webshop. 

Rockin'Items – Voorstraat 94 Dordrecht

Do Slaapt: Bed & Breakfast TOF

Deze bijzonder TOF-fe bed & breakfast is zelf ook een bijzonder plekje op deze site. Met je eigen voordeur waan je je er een momentje als inwoner van Dordt aan de idyllische oude haven. Voor de deur kun je lekker in het zonnetje genieten van het uitzicht en direct om de hoek loop je in één van de leukste winkelstraatjes van Dordrecht. 

B&B Tof – Knolhaven 44 Dordrecht

Dordt Design: Brigitte Buitenhuis

Wil je een bijzonder sieraad van deze dame, dan kun je het beste even van te voren contact opnemen. Je kunt dan een kijkje nemen in haar atelier, waar ze stijlvolle en tijdloze sieraden creëert. Er is genoeg keuze in haar bestaande collectie, maar wil je iets anders dan is er eigenlijk weinig onmogelijk. 

Meer over Dordrecht

Wil je van de geijkte paden blijven en toch leuk shoppen, koffieleuten en gewoon een lekker dagje hebben in Dordrecht, dan kun je het beste de Voorstraat-West ( het stuk aan de kant van de grote kerk), Vleeshouwerstraat Groenmarkt, Wijnstraat, Vriesestraat, Nieuwstraat en Voorstraat-Noord aan doen. Maar natuurlijk zijn de oude havens van de stad ook een must-see waar je heerlijk kunt rondslenteren. Ik wens je hoe dan ook een heerlijke tijd in onze mooie stad. 

Meer lezen over Dordrecht: Do in Dordt