Even geduld...

Nieuwe tentjes schieten als paddenstoelen uit de grond in Utrecht. En ze zijn eigenlijk allemaal te leuk. Ga jij binnenkort naar de Domstad? Neem deze 5 tips mee, om te dwalen, te shoppen, te eten en te slapen.

Moet je naar toe: Voorstraat

Een van de meest verrassende straten van de stad, dat is toch wel de Voorstraat. Het aanbod is heel divers. Tweedehands winkels, concept stores, hippe koffiebarren.. dit is het domein van de creatievelingen. En hier vind je dus nog eens iets leuks (cadeaus, kleding) of lekkers (gebakjes, lunches, biertjes..). Net nieuw is Gys, een biologisch restaurant waar je binnen kunt wippen voor een sapje, een kop thee met taart, lunch of diner. Alles is supervers, biologisch en vaak vegetarisch.

Gys – Voorstraat 77, Utrecht

Wat een geluk deze conceptstore

Iedere dag als ik naar mijn werk ga, loop ik via de Zadelstraat naar het station. Hier vind je echt vanalles. Een schoenenzaak, leuke lunch tent, een bakker en mooie kledingzaken. Sinds kort is conceptstore All the Luck in the World open. Een piepklein zaakje, maar echt alles wat er te koop is, zou je wel mee naar huis willen nemen. Heel veel leuks voor in huis, maar ook mooie (door de eigenaresse ontworpen) sieraden, accessoires en nog veel meer cadeaus.

All the luck in the world – Zadelstraat 15, Utrecht

Lekkerste friet van Utrecht

Er is een grote frietketen die op meerdere plekken in de stad zit en verkondigt de aller lekkerste frieten te verkopen. Daar ben ik het dus mooi niet mee eens! Want de aller lekkerste, knapperige, verse friet koop je maar op één plek: bij de Frietwinkel. De patat wordt gewoon in de winkel gesneden en is dus heel vers. In een leuke puntzak met een apart mayo-hoekje (handig, want dat scheelt veel geklieder) loop je de Frietwinkel uit.

De Frietwinkel – Vinkenburgstraat 10, Utrecht

Zondagmiddag hotspot

De beste plek voor een goed glas wijn op een (druilerige) zondagmiddag, dat is Talud9. In het kleine tentje aan de Oudegracht omschrijf je het soort wijn dat je lekker vindt. De serveerster zoekt twee wijnen en laat je proeven welke je het lekkerst vindt. Aan een kaart doen ze hier niet. Op de muur staat met krijt geschreven wat voor lekkers je bij de wijn kunt bestellen.

Talud – Donkere Gaard 9, Utrecht

Blijf je slapen?

Als je niet in Utrecht woont, plan dan als het even kan een weekend. Aan een dag heb je eigenlijk niet genoeg. Het aller tofste hotel, dat is Mother Goose aan de Ganzenmarkt. Als je hier een nachtje verblijft wil je het liefst nooit meer naar huis. Op iedere verdieping is een ander kleurthema, dus je kunt kiezen uit een witte, grijze, bruine of zwarte kamer. Mooi! En echt een toplocatie dit, want de Oudegracht, de Dom, ontelbaar veel restaurantjes en cafés liggen om de hoek.

Tip: kom met de trein! Het hotel ligt echt midden in de stad en je kunt je auto er niet zo goed (en vooral niet zo goedkoop) kwijt.

Mother Goose – Ganzenmarkt 26, Utrecht

Alle tips voor een stedentrip Utrecht

 

Ontdek ook deze plekjes: