Even geduld...

Het is bijna 22.00 uur, de lucht kleurt alle tinten oranje/roze. Ik hoor de schapen blaten, de koeien loeien en pony’s grazen naast onze Grondulow. Met een kopje thee zit ik nog buiten, het is een warme zomeravond. De koeien staan nog in de wei en ik, ik ben blij!

Vakantie bij Koe in de Kost

Vandaag is onze vakantie bij Koe in de Kost begonnen. Vakantie op de boerderij van boer Frans en boerin Truus. Dochter Loes heeft voor haar afstuderen aan de kunstacademie een uniek concept bedacht en mede ontwikkeld; de Grondulow. Een luxe vakantiewoning in het weiland die helemaal opgaat in de omgeving. Je overnacht tussen de koeien in een heel mooi vormgegeven vakantiehuis, half rond met gras op het dak. Een bijzonder concept bij bijzondere mensen op het erf.

Al bij aankomst begint de glimlach. Een stevige handdruk van boer Frans en hartelijke glimlach, een uitnodiging voor een kop koffie met koek en voor de kinderen gelijk al een kennismaking met jonge katjes, konijnen en honden. Alles mag geaaid, geknuffeld en uitgelaten worden. Een feest! Vanaf het eerste moment ben ik mijn dochters kwijt! Pas bij het avondeten zie ik ze heerlijk vuil en bezweet weer terug. Ze stralen!

We gaan met onze melkfles naar de stal, waar onze koe in de kost, Mientje, gemolken wordt. Prachtig! De liters melk komen met flinke vaart uit de uiers. De meisjes mogen deze verse melk aftappen. Door de stallen lopen we terug, maar niet voordat we kalfjes geaaid hebben, kippen bewonderd en door de geheime tunnel in het hooi zijn gekropen!

Morgen weer een dag! Ik kan niet wachten….

P.S. Tussendoor ontdekken we een verrukkelijke taart in onze koelkast, gemaakt door boerin Truus 🙂

Meer weten? Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen!