Even geduld...

De nieuwste aanwinst van Het Betere Boerenbed, boerderij De Kalverweide in het Overijsselse Kallenkote, biedt een echte boerenbelevenis. Ga samen met de kinderen terug in de tijd, een unieke ervaring voor jong en oud.

Dompel je onder in het boerenleven van 1920

Achterin de oude boerderij van Goos en Femmie leven de koeien, kalfjes, ezels, schapen, lammetjes en konijnen nog net als vroeger. Een boer was aan het begin van de vorige eeuw grotendeels zelfvoorzienend en had doorgaans een stuk of acht koeien in plaats van honderd, zoals tegenwoordig. Ze stonden in het achterhuis aan de stalpalen en werden met de hand gemolken. De vrije hoekjes waren gereserveerd voor de schapen en lammetjes, die zorgden voor de wol. En buiten was er meestal wel ergens een kot te vinden waar wat varkens zich verlekkerden aan het restafval.

Boerin Femmie vertelt graag over het wel en wee op de boerderij in grootmoeders tijd. Het was hard aanpoten, want moderne hulpmiddelen bestonden nog niet. De Kalverweide is dan ook de ideale plek om samen met kinderen de koeien van en naar de stal te brengen, kalfjes te voeren, de stal uit te mesten of heel spannend een koe met de hand te melken. En daarna moe maar voldaan aan de boerensoep, smullen van de versgeplukte aardbeien of heerlijk ontspannen in het Badhuus in de boerenbuitenlucht. Want ook dat hoort bij Het Betere Boerenbed gevoel!

De Boerenbed boerderijen zijn te vinden op de 15 mooiste landgoederen en natuurgebieden die Nederland rijk is.