Even geduld...

In mijn artikel over de Maurienne-vallei in Frankrijk beloofde ik je meer te vertellen over één van de mooiste Franse dorpjes. Misschien had je het al geraden? Ik heb het over Bonneval sur Arc. Een rustig en authentiek dorp tussen de bergen. Vlakbij de grens met Italië met maar een paar straten, woningen van natuursteen en een kerkje. Zie je het al een beetje voor je?

Tot mei kun je er nog skiën, maar ik denk dat het er zonder sneeuw ook genieten is. In dit schilderachtige dorpje maken de volgende vier adresjes Bonneval sur Arc wat mij betreft très bon, in welke tijd van het jaar dan ook!

1. Theeschenkerij en chambres d’hotes La Greppa

Als je door de smalle straatjes van Bonneval sur Arc richting de kerktoren loopt, kom je een allerschattigst theehuisje tegen. Hier kun je genieten van thee (of course), warme chocolademelk of een ander drankje na een mooie wandeling. Er worden ook huisgemaakte taartjes geserveerd. Wil je langer blijven? Dat kan! Er zijn twee logeerkamers. Ze waren bezet toen ik er was, dus kijk even op de website voor een sfeerimpressie. Knus, knus, knus!

2. Restaurant La Cabane

Twee zussen runnen dit restaurantje aan het begin van het dorp. De ene zus is een ster in de keuken, de andere maakt naast haar werk in La Cabane ook mooie foto’s. Die kun je bewonderen in een kleine tentoonstelling bij het restaurant (gewoon richting de wc lopen). Alles wat wij hier aten was lekker, maar de toetjes zijn écht om je vingers bij af te likken. Online is er weinig info over La Cabane te vinden, maar op TripAdvisor lees je de enthousiaste (veelal Franse) reviews.

3. Vakantiehuis Le Chalet Angelina

Wil je op vakantie met een grote groep? Dan is Le Chalet Angelina misschien iets voor jullie. Een huis met vier slaapkamers, drie badkamers en een jacuzzi. Het huis bevindt zich achter La Ferme d’Angelina, een winkeltje met kaas, worst, wijn en andere leuke en lekkere souvenirs. Nog geen génépi geproefd? Pas de problème, deze likeur uit de Franse Alpen vind je hier ook.

4. Buurten bij Le Glacier des Evettes

Loop je dit restaurant binnen, dan krijg je het gevoel even bij de inwoners van Bonneval sur Arc op de koffie (of borrel) te gaan. Heel hip is het niet, maar dat hoeft ook niet. Hier kom je voor de gezelligheid en wellicht een kort gesprekje hier en daar. Het bijbehorende hotel heeft kamers voor twee, drie of vier personen. De sfeer is warm en vriendelijk en als je wakker wordt is een leuke plek om je krantje te lezen met een koffie en croissantje vlakbij!

Ik snap wel waarom ze Bonneval sur Arc één van ‘Les Plus Beaux Villages de France’ noemen. Voor meer info over dit charmante bergdorpje en de rest van de omgeving ga je naar de (Nederlandse) website van France Montagnes.

Lees meer over de Franse Alpen