Even geduld...

Dordrecht is een verrassend mooie stad aan het water. Het eeuwenoude monumentale centrum, de ligging aan de drie rivieren, de historische havens en de Biesbosch als achterland; meer dan genoeg redenen om Dordrecht te bezoeken. Een stad vol romantische hofjes, creatieve lifestylewinkels en een rijk pallet aan fijne koffietentjes, biologische toppers en culturele verwennerij.

1. Nobel’s Brood

Ons bezoek aan de stad Dordrecht was er een vol verrassingen. Blij en verrast door het mooie centrum met de grachten, historische panden en de gezellige binnenhaven. Nog blijer door ontdekkingen als Nobel’s Brood, een bakkerij van nu. In een historisch pandje in de Grotekerksbuurt zit de bakkerij van Willemijn en Sander, een bakkerij waar je een warm gevoel van krijgt zodra je binnenloopt.

Kleine banken op de stoep voor de oude gevel voor je kopje koffie, een etalage vol met stoere broden, de prachtige tint groen op de muur en de toonbank van sloophout vol met lekkernijen als havermoutkoeken, appeltaart, homemade cake en zoete broodjes. Denk daarbij de geur van versgebakken brood en het water loopt je in de mond.

Bij Nobel’s Brood worden de hele dag door broden vers afgebakken; biologische broden, stokbrood, zuurdesembrood, Nobel’s Brood, Ciabatta, speltbrood, baquettes, rogge brood… Eerlijk, puur en authentiek. Ambachtelijk, maar ook helemaal van nu. Daarnaast kun je bij Nobel’s Brood terecht voor regionale producten van boeren uit Zeeland en Zuid-Holland. Boerenroomboter, jam, appel- en perensap, siroop, honing, eieren… veelal biologisch en bijzonder smakelijk!

Neem achterin de winkel plaats voor een heerlijke kop koffie of thee. Nederlandse koffie van Bocca (biologisch) en verse kruidenmelanges van Pluk! Kruidje voor in de thee. Een krantje, warm croissantje en je dag kan niet meer stuk. Alles voor eerlijke prijzen, dat maakt het extra lekker.

2. Villa Augustus

Inmiddels een gouwe ouwe aan het worden; Villa Augustus! Wanneer je een bezoek brengt aan deze stad, mag Villa Augustus zeker niet ontbreken. De ommuurde tuin met de bloemenpracht, het mooi ingerichte restaurant… Wanneer je het Marktcafe bezoekt, ga je gegarandeerd met iets naar huis, zoveel fijne accessoires en lekkernijen! Dé plek voor eten en slapen!

3. Heer & Meester

Hier zijn ze echt heer & meester in het zetten van biologische koffie, maar ook thee is een echte specialiteit. De chocoladetaart met zeezout is een niet te missen heerlijkheid en omdat hij ook nog geraffineerde suiker- en glutenvrij is, kun je net doen of het heel gezond is. Ook kun je alleen hier een echte Dordtse Dwaze en Dordtse Dolle proberen. Je hebt mooi uitzicht op de kerk, die trouwens voor 1€ echt de moeite waard is om even te beklimmen. Het uitzicht is weergaloos.

Heer & Meester – Voorstraat 489 Dordrecht

Wil je van de gebaande paden blijven en toch leuk shoppen, koffieleuten en gewoon een lekker dagje hebben in Dordrecht, dan kun je het beste de Voorstraat-West (het stuk aan de kant van de grote kerk), Vleeshouwerstraat Groenmarkt, Wijnstraat, Vriesestraat, Nieuwstraat en Voorstraat-Noord aan doen. Maar natuurlijk zijn de oude havens van de stad ook een must-see waar je heerlijk kunt rondslenteren.

Ontdek ook deze plekjes: