Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzonder overnachten in Andalusië
Andalusië is een populaire vakantiebestemming in Spanje. Op slechts een paar uur vliegen ligt deze prachtige streek in Spanje, met natuur, cultuur en prachtige stranden.

De leukste vakantieadressen

Alle adressen in Andalusië »

Vakantie in Andalusië: een stukje paradijs op aarde

Valt het jou ook op dat zoveel mensen een hemelse blik in hun ogen krijgen als ze het over Andalusië hebben? Vraag mensen die op vakantie zijn geweest in Andalusië naar hun ervaringen en de kans is groot dat je zelf ook zin krijgt om te gaan. Wat is toch de magische aantrekkingskracht van deze regio?

Waar ligt Andalusië?

Laten we beginnen bij het begin: waar ligt Andalusië nou eigenlijk precies? Andalusië ligt helemaal in het zuiden van Spanje en omvat onder andere de steden Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada. Ook kun je vanuit Andalusië makkelijk de rots van Gibraltar bezoeken, hoewel die gek genoeg officieel bij Engeland hoort. Alleen de Straat van Gibraltar scheidt Andalusië van het aan de overkant gelegen Marokko.

Zien en doen in Andalusië

Met steden als Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga heeft Andalusië de nodige leuke stedentripjes te bieden. Daarnaast zijn er natuurlijk de stranden, waaronder de beroemde Costa del Sol. Maar bezoek ook zeker Los Pueblos Blancos: witte dorpjes in de heuvels waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan.

Bijzondere accommodaties

De rust die de witte dorpjes uitstralen, vind je ook terug in veel van de bijzondere accommodaties in Andalusië die we voor je hebben verzameld. Zo hebben we meerdere mooie (en witte!) vakantiehuizen weten te vinden met een eigen zwembad. Als je via een gastvrije gastheer of -vrouw meer in aanraking wilt komen met de Andalusische cultuur, is een B&B ook een goede keuze.

Zie jij jezelf al zitten tussen de olijf- en sinaasappelboomgaarden? Of achter een bord vol Spaanse streekgerechten die door de eigenaars zelf zijn klaargemaakt volgens een oud familierecept? Dankzij al die goede zorgen hoef jij even helemaal niets, behalve al je zintuigen openzetten en genieten van de warmte van de zon, de geur van alles wat hier groeit en het geluid van de geiten die met een belletje om hun nek rondscharrelen in dit paradijs.

Want ja, we moeten toegeven: Andalusië is echt een stukje hemel op aarde!