Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Ansitz Schloss Gravetsch
Appartementen
2 - 6 personen
vanaf € 60 per nacht laagseizoen
Ga naar de website

Vakantie op de boerderij in de bergen

Ansitz Schloss Gravetsch is een boerderij uit de 12e eeuw. Een robuuste ‘burcht’ met twee moderne appartementen voor 5/6 personen hoog boven het Eisacktal gelegen (950 meter) in Zuid-Tirol.

Op vakantie bij Ansitz Schloss Gravetsch

Via Klausen en Villanders slingert de bergweg omhoog naar de authentieke ‘bauernhof’ van Dorothea en Martin, zoals veel boerderijen in Zuid-Tirol een echt familiebedrijf. De boerderij uit de 11e eeuw ziet er uit als een burcht, met een strategische ligging halverwege de berg. Alleen al voor het uitzicht over het dal en Kloster Säben moet je hier naar toe. Zeker ook voor de sfeer! Alles ademt hier historie, terwijl de appartementen sfeervol en eigentijds zijn. Net als de andere locaties van de Roter Hahn voldoen ook deze appartementen aan de kwaliteitseisen van dit label. De twee moderne accommodaties, voor maximaal 5/6 personen, zijn ingericht met authentieke meubels, aangepast naar nu.

Tijdens een rondleiding vertelt Dorothea je graag over de geschiedenis van het indrukwekkende pand en laat je de ‘geheime schatten’ zien: de eeuwenoude kelder (het oudste plekje van het huis), de authentieke stube en de rokerij waar nog altijd speck gerookt wordt volgens familierecept.

Wat ga je doen vanuit Ansitz Schloss Gravetsch?

Begin de dag met het stevige boerenontbijt, geserveerd door Dorothea in de authentieke stube, bij mooi weer buiten of bij je eigen appartement. Trek je wandelschoenen aan, rijd naar de Villanderer Alm en kies voor een van de wandelingen die starten vanaf de Gasserhütte. Bezoek het dorpje Klausen, strijk neer op een terrasje, maak een trip naar Bolzano, ga naar het klooster waar je op uitkijkt of rijdt de Dolomieten in voor een adembenemende tocht langs driezuidenders. Je komt nog tijd tekort voor al het moois hier in Zuid-Tirol.

Ga naar de website


Ansitz Schloss Gravetsch Gravetsch 11 39040 Villanders

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: