Even geduld...

Op zoek naar een plek waar je met vrienden of familie kunt genieten van een hapje en drankje? Ga naar Restaurant De Schone Lei in Rotterdam – de mooiste plek aan de Kralingse Plas.

Op uitnodiging schoof ik aan voor een diner bij De Schone Lei. Het eerste pluspunt van De Schone Lei zie je gelijk bij aankomst: de wonderschone locatie aan de Kralingse Plas. Hier rennen of wandelen mensen hun rondje om de plas, bootjes varen voorbij en met een beetje geluk tref je er iemand als Dirk Kuijt (ja echt, check de Facebookpagina van De Schone Lei!). Hier in het Kralingse Bos zit je relaxed en met de stad toch zo dichtbij – je kunt de skyline van Rotterdam bijna aanraken.

SW50ZXJpZXVy

Big Green Egg en bijpassende wijnen

Een tweede plus, en minstens zo belangrijk voor een restaurant, is de kwaliteit van het eten. Ik at heerlijke bitterballen van risotto en gamba’s, vlees van de Big Green Egg (zo’n hippe houtskoolbarbecue) en een cheesecake van cantuccini als toetje. Met passende wijntjes erbij en dat allemaal in een interieur dat onlangs een update kreeg. Op zonnige dagen hop je natuurlijk liever gelijk het terras op. Ik heb me laten vertellen dat de zonsondergang prachtig is. Even blijven zitten dus voor je huiswaarts keert!

Ook voor de niet-Rotterdammers onder ons is dit restaurant in het Kralingse Bos zo te vinden! Ik stapte op de ov-fiets vanaf station Rotterdam Alexander. Met de auto parkeer je gratis voor de deur.

Praktische informatie:
Wat? Restaurant De Schone Lei
Waar? Plaszoom 500 in Rotterdam
Handig: In de lente en zomer dagelijks geopend, gratis parkeren
Meer weten? www.deschonelei.nl

Meer lezen over Rotterdam? Bezoek de stad met deze stedengids.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: