Even geduld...

Net buiten Leiden, met een spectaculair uitzicht over de Valkenburgse plassen, vind je het buitenhuis waar iedereen stiekem van droomt en waar we allemaal welkom zijn. Hier voel je je meteen thuis!

Voor iedereen een buitenhuis

‘s Morgens vroeg voordat we aan de dagelijkse beslommeringen begonnen, stapten wij met onze blote voeten in het koele zachte zand. Terwijl een zwanenechtpaar trots haar kroost kwam laten zien, genoten wij van een warme croissant. En met de eerste kop koffie van die dag in de hand luisterden we naar het geluid van de kabbelende golfjes. Dat alles kan bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg net buiten Leiden. “Voor iedereen een buitenhuis” dat was het idee. En dat is goed gelukt!

Welkom ‘Thuis’

Wij waren de eerste die op deze fijne lentemorgen genoten van het spectaculaire uitzicht over het Valkenburgse meer. Maar al snel druppelden de andere gasten binnen. Mensen die een lange wandeling met de hond achter de rug hadden waarna zowel hond als baasje duidelijk toe waren aan een verfrissende slok. Maar ook moeders met kinderen die voorzichtig hun tenen in het frisse water stopten en mensen die hun laptop open klapten voor een dagje ‘thuis’ werken. Iedereen is meer dan welkom en allemaal voelen ze zich duidelijk thuis.

Rust en Rumoer

Dat gevoel snap je meteen zodra je binnenstapt in de speels ingerichte plantenkassen of neerploft op de loungebanken op het ruime terras. Hier hangt zo’n fijn sfeertje! En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad. Lunch, borrel of diner; zo divers, er is voor ieder wat wils. Net zoals de activiteiten die hier regelmatig plaatsvinden. Kom je voor rust rol dan op vrijdagmorgen je yogamatje uit aan het meer. Ga je voor rumoer, hou dan de datum voor festival ‘buitensporig’ in de gaten en dans tot ’s avonds laat. Misschien is dat wel het geheim van het Buitenhuis. Net als thuis is hier alles mogelijk!

Wat? Brasserie Buitenhuis
Waar? J. Pellenbargweg 2, Valkenburg
Openingstijden: Elke dag van 9.00 uur tot laat