Even geduld...

Cityreporter Femke ontdekt de leukste plekken in de stad, Native in Haarlem is haar nieuwste ontdekking.

‘Schreef ik vorige week nog over nieuwe hotspot Cleeff, nu is Native aan de beurt, nog geen week open en erg fijn! In de mooiste buurt van Haarlem ‘de Vijfhoek’ openden Maria & Myriam afgelopen dinsdag hun koffie en lunchbar.

Native voelt als een huiskamer in de stad, boordevol prachtige planten, vintage meubilair, mooie tegelvloer en gezellige zitjes vol kussens en vachtjes. De kaart staat vol met allerlei lekkers, het is een leuke mix van koffietjes (ook verkrijgbaar met amandelmelk en geitenmelk), zoete hapjes zowel met als zonder suiker, limonades, broodjes, tosti’s en lijnzaadcrackers met hummus. De enthousiaste meiden kennen elkaar uit de horeca en aan alles voel je dat Native voor hun een droom is die is uitgekomen. Bij alles voel je de passie en het enthousiasme ervan af spatten.

Native betekent oorsprong en is een logische naam als je hoort hoe overal over na is gedacht. Alle leveranciers zijn bewust gekozen vanwege hun duurzaamheid en de liefde die ze in hun producten stoppen. Zo schenken ze verrukkelijke White Label  koffie, die ik probeerde samen met een handgemaakte bonbon van chocolade met salted caramel. Ook probeerde ik de bloedsinaasappel limo en de Empanada met rundvlees, van beide werd ik erg blij. Wat mij betreft is Native een enorme aanwinst voor Haarlem, ik kom dan ook zeker terug om meer te proeven!

Als je toch in de Breestraat bent, ga dan meteen naar mijn favoriete bloemist ‘Klavertje Vijf’ aan de overkant of naar Petit Depot naast Native, die hebben een schattig winkeltje vol leuks.’

Waar? Breestraat 23 zwart, 2011 ZX Haarlem

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: