Even geduld...

Haarlem heeft een prachtige historische binnenstad. Indrukwekkende gevels laten je continue omhoog kijken. In tal van kleine straten ontdek je elke keer weer iets nieuws. De leukste koffiezaakjes, bloemenwinkels, conceptstores. De nieuwste ontdekking is Native Haarlem, voor koffie, ontbijt en lunch. In de mooiste buurt van Haarlem, ‘de Vijfhoek’, openden Maria & Myriam hun koffie en lunchbar.

Native, huiskamer in Haarlem

Native voelt als een huiskamer in de stad, boordevol planten, vintage meubilair, een mooie tegelvloer en gezellige zitjes vol kussens en vachtjes. De kaart staat vol met allerlei lekkers, het is een mix van koffie (ook verkrijgbaar met amandelmelk en geitenmelk), zoete hapjes zowel met als zonder suiker, limonades, broodjes, tosti’s en lijnzaadcrackers met hummus. De enthousiaste meiden kennen elkaar uit de horeca en aan alles voel je dat Native voor hun een droom is die is uitgekomen. Je voelt de passie en het enthousiasme waarmee ze Native runnen.

Alle producten hebben een verhaal

Native betekent oorsprong en is een logische naam als je hoort hoe overal over na is gedacht. Alle leveranciers zijn bewust gekozen vanwege hun duurzaamheid en de liefde die ze in hun producten stoppen. Zo schenken ze verrukkelijke White Label  koffie, die ik probeerde samen met een handgemaakte bonbon van chocolade met salted caramel. Zalig! Je proeft de hoge standaard die de dames nastreven.

Als je toch in de Breestraat bent, ga dan meteen naar mijn favoriete bloemist ‘Klavertje Vijf’ aan de overkant of naar Petit Depot naast Native, die hebben een schattig winkeltje vol leuks.’

Waar? Breestraat 23 zwart, 2011 ZX Haarlem

Lees de tips voor een stedentrip Haarlem

Ontdek ook deze plekjes: