Even geduld...

Slapen op het strand, het klinkt als een droom en het is ook een droom. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je overnachten op het strand, in een strandhuisje. In slaap vallen met het geluid van de branding, ontwaken met zicht op zee. Ik ga een nachtje logeren in een van de strandhuisjes van Strandcamping Groede; een droom!

Strandhuisje Groede

Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van Groede gehoord. Maar na mijn overnachting op het strand zal ik deze plaats nooit meer vergeten. Groede ligt in Zeeuws-Vlaanderen, op ongeveer 8 km van Cadzand. Het strand van Groede is een van de schoonste stranden die ik in Nederland gezien heb. Op dit mooie, witte zandstrand staan 10 unieke strandhuisjes, gemaakt van duurzame materialen en met een panoramisch uitzicht. De huisjes zijn heel compact en praktisch ingericht, elk in een ander thema. Van reddingsboot tot krab. Het uitzicht beneemt je de adem! Een eindeloos weids zicht op het strand, de zee… vanaf je stoel aan de eettafel, vanuit de zithoek en vanuit je bed. 

Alleen op het strand

Ik ontwaak met de zon in mijn gezicht. Het is nog vroeg. Het verlaten strand lonkt, ik moet gewoon opstaan en genieten van de schoonheid van de zon, de zee, de golven, de duinen… Ik ben intens gelukkig, wat is de wereld toch mooi! Terug bij ons strandhuisje worden er warme broodjes gebracht, waarvan we genieten op onze eigen veranda, met stoere houten tafel en strandstoelen. In stilte verorberen we het ontbijt, dat beter smaakt dan ooit. Zeelucht maakt hongerig, toch?

PUUR genieten

Op loopafstand van de strandhuisjes vind je verschillende strandtenten. Wij testen het terras van PUUR, waar we uit de wind nog even de laatste zonnestralen meepikken voordat we naar huis gaan. Met moeite rukken we ons los van deze bijzondere plek aan zee. Zeeland en Groede staan voor altijd op de kaart!