Even geduld...

Hoe belangrijk is het als je kunt genieten van klein geluk. Kleine dingen die je hart laten zingen. Dat kleine geluk is overal, als je het maar wilt zien. Geniet meer, dat lukt je vast en zeker met een van deze 5 tips voor een (gratis) genietmoment.

1. De natuur is dichtbij

Waar je ook woont in Nederland, de natuur is nooit ver weg. Een wandeling door het stadspark, struinen door de uiterwaarden, fietsen door uitgestrekte polders, een frisse neus halen in het bos. De natuur is goed voor iedereen. Wandel en/of fiets je hoofd leeg en ga bruisend van de energie weer naar huis.

Ook leuk, de paden op met koffiestop

2. Ga lekker picknicken

Geniet van een spontane picknick met je gezin, vriend/vriendin, zus, buurvrouw… Kijk wat je nog in huis hebt, plunder de koelkast en je keukenkastjes en ga eropuit! Een bankje in het park, een grasveldje om de hoek, in de achtertuin of bij regen gewoon gezellig op het kleed in de woonkamer. Gegarandeerd een paar mooie momenten samen.

Leestip:

3. Toerist in eigen buurt

Het is heel simpel, wandel door je directe omgeving alsof je er voor het eerst komt. Kijk bewust en aandachtig om je heen, geniet van kleine dingen die je nooit eerder zag, ontdek hoeveel moois er eigenlijk is vlakbij huis. Loop als een toerist door je eigen buurt en verwonder je.

4. De geur van verse bloemen

In het voorjaar en de zomer staan de bermen vol met bloemen. Pluk tijdens je wandel- of fietstocht eens zo’n grote, wilde bos. Fluitenkruid is bijvoorbeeld prachtig! Zet de bloemen thuis in een vaas op tafel en je krijgt het lekkere buitengevoel er gratis bij.

Een meisje tussen de Margrieten

5. Geef een compliment of glimlach

Van complimentjes geven word je gelukkiger. Je richt je aandacht op de positieve kanten van een ander en dat werkt aanstekelijk. Bovendien; wanneer je een ander ziet stralen, straal je zelf een beetje mee.