Even geduld...

Bij aankomst op het prachtige 3Etangs in de Auvergne kom je vanzelf in de relax-modus. Het mooie uitzicht over de vallei met de drie meertjes geeft je lichaam en geest direct het sein: relax, ontspan. We geven je 3 redenen om zo snel mogelijk een vakantie naar 3Etangs te boeken.

Het mooi gelegen domein van 6ha, inclusief de drie meertjes, is een oase van rust en ruimte voor elke gast. Er is voldoende plek om te chillen in een hangmat bij het water, te relaxen op kussens onder de berkenboom, te zwieren op de grote schommel of te mijmeren op of aan het water. Of je hier nu verblijft in een zeer comfortabele authentieke gîte of tijdelijk met je tent een eigen stukje natuur bewoont, je ontspant hier als vanzelf door de magische plek. Dit gevoel komt zeker ook door de eigenaren Basten & Christine die je vanaf aankomst meer dan welkom laten voelen.

Ultiem genieten bij 3Etangs

Op de privé natuurkampeerplekken is er naast de handige ‘Tonjour’ nu ook een vuurschaal. Gemaakt van grote, oude gasflessen. Deze flessen zijn doormidden geslepen en voorzien van gaten voor de nodige zuurstof. De onderkant van deze fles is de vuurschaal. Een creatieve actie van patron Basten. Komt de sfeer zeer zeker ten goede als je voor je tentje zit!

Best trots zijn Basten & Christine op het feit dat ze wijn van eigen bodem kunnen aanbieden en ze zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vinden. Naast de wijn verwerken zij komende zomer ook weer geregeld verse groenten uit hun moestuin in o.a. de table d’hôtes menu’s, bbq’s en broodjes hamburger.

Vertragen en opladen tijdens Slowww Yoga Retreats

Even helemaal weg uit je dagelijkse leven met alle verplichtingen en hectiek. Vijf dagen die in het teken staan van vertragen en opladen: met rustige (yin) yoga, wandelingen in de prachtige omgeving, chillen in de hangmat, massages en een middag sauna bij de Thermen.

Stel je eens voor…

Wakker worden, rustig opstaan, je neemt wat thee en fruit. Beneden bij het water zie je de yogamatjes al klaar liggen. Je geniet van een Yin Yoga-les om zo je lichaam op een hele rustige manier in beweging te brengen en mindfull met de dag te beginnen. Na de les staat een uitgebreide ontbijttafel voor je klaar met verse croissants, koffie/thee, brood, fruit en ander lekkers. Daarna even terugtrekken in de hangmat, een boek lezen of wandelen in de omgeving. In de middag kun je mee met een georganiseerd uitje zoals een natuurwandeling, een bezoek aan de Thermen of het klooster. Alleen als je zin hebt! Niets doen is ook een goede optie! Aan het einde van de dag weer een ontspannen Yin Yoga- of meditatie sessie en genieten van een driegangendiner. Aansluitend nog even rozig worden bij het kampvuur en je verbazen over de heldere sterrenhemel. Om vervolgens ontspannen weg te dromen in je bed.

De lessen worden gegeven door Miriam Evers van Slowww. Ze is naast Yin/Restorative-yogadocent ook shiatsu(stoel-)masseur voor particulieren en bedrijven.

Zin om te gaan? Bekijk alle informatie over de yogabalansretreat en noteer: 24-28 mei & 29 mei – 2 juni 2019.

Fotografiereis naar Frankrijk ‘haal meer uit je camera’

Omdat de Auvergne zo fotogeniek en zo verrassend is, maak je automatisch veel foto’s. Verandering van licht en kleur zijn hier vaak zo overweldigend.

Zin om je camera beter te leren kennen en te zien en weten hoe je echt mooie foto’s maakt? Foto’s die je direct kunt gebruiken, die niet eerst langdurig bewerkt hoeven te worden. Dan is deze reis echt iets voor jou! Een week volledig in het teken van fotografie, met een mooie verdeling van theorie, ontspanning en in praktijk zelf aan de slag in deze prachtige omgeving. Een fijn gezelschap, allen enthousiast over fotografie. Deze week is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera, zowel voor beginnende als de meer gevorderde fotografen. Wil je partner ook graag mee maar niet meedoen met de cursus? Dat kan! Hij/zij betaalt dan alleen voor het verblijf en eten & drinken.

Door Basten en Christine word je in de watten gelegd; in de ochtend een heerlijk ontbijt gevolgd door een warme driegangen lunch, echt op z’n Frans. ’s Avonds een apéro-dinatoire, zoals de Fransen het noemen. Een lichte maaltijd met wat hapjes, brood en kaas. Tussendoor weten de gastvrouw en -heer je geregeld te verrassen met o.a. heerlijke huisgemaakte taarten.

De cursus wordt gegeven door Christophe Thole, grotendeels autodidact aangevuld met de opleiding Fotografisch Specialist (Fotogram Amsterdam) en een half jaar Master Class van Govert de Roos (via de Fotovakschool in Rotterdam).

Doe mee van 16 – 22 juni 2019!

 

Meer inspiratie nodig? Check de website van 3Etangs.

 

‘Kom en ontdek een verrassend mooi, puur authentiek stukje Frankrijk, de Auvergne’

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: