Even geduld...

In de winter zijn we een weekend te gast bij het nieuwe Landal Greenparks De Reeuwijkse Plassen. Wat een bof, het blijkt een van de mooiste weekends van de afgelopen winters. We hebben zon, strakblauwe luchten en…. ijs om te schaatsen! Met ons heerlijke huis zitten we eerste rang: én direct aan het water (lees ijs) én bij de Reeuwijkse plassen.

Over Landal de Reeuwijkse Plassen

Het park is nog geen maand geopend wanneer wij er gaan logeren. Het herkenbare warme onthaal geldt ook hier: bij aankomst worden we verwelkomd met warme chocolademelk met slagroom of Glühwein. Heerlijk bij dit koude weer. We krijgen ons huis toegewezen, een 6-persoons waterwoning met een prachtige ligging en veranda. Elke waterwoning op dit park ligt direct aan het water. Vanaf je veranda of terras kun je zo het water op; in de zomer met je eigen boot, in de winter met een beetje geluk op de schaats. En dat geluk hebben wij! Nog meer klein geluk: de bedden zijn opgemaakt en handdoeken en keukendoeken liggen klaar. Zo’n comfortpakket is extra te boeken en kan ik je van harte aanbevelen. Je vakantie begint direct bij aankomst.

Duurzame vakantiehuizen in Reeuwijk

Het huis is comfortabel ingericht en lekker licht. Door de grote ramen en de deur naar het terras komt veel licht binnen. Tegelijkertijd heb je een mooi uitzicht over het water. We hebben 3 slaapkamers en 2 badkamers. De master bedroom heeft een privé badkamer met douche. Heerlijk! De duurzame waterwoningen hebben een rustig interieur. De kleuren passen bij de omgeving. Veel natureltinten, hout en af en toe een lichtblauwe accessoire. Ondanks dat er veel huizen op het park staan (en in de toekomst nog meer bijkomen) heb je ruimte om je heen en voldoende privacy.

Op het park van Landal Reeuwijk

  • Voor kinderen is er op het park een kinderspeelhoek in het centrale gebouw en een natuurspeeleiland, passend bij het duurzame karakter van het park. Klimmen, klauteren, van de glijbaan af gaan of met de kabelbaan zwieren, leef je uit!
  • Het overdekte zwembad is ook helemaal nieuw. Verwacht geen glijbanen of waterparadijs, wel een lekker bad om baantjes te trekken, even lekker te zwemmen met je kinderen of te spetteren met de kleinsten in het peuterbad.
  • Bij Bikes & More, een watersportwinkel, ben je van harte welkom voor het huren van een fiets, e-bike, tandem, mountainbike en kinderfiets. Ook watersportmaterialen zijn hier te huur. Suppen? Een visvergunning? Een elektrische sloep huren? Welkom!
  • Bij de Natuurwinkel kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Hoewel prachtig ingericht met biologische, verse en eerlijke producten miste ik toch de basisartikelen in het assortiment.

Het restaurant is nog niet geopend. Geen nood, op nog geen 200 meter lopen, ligt aan de recreatieplas Paviljoen ‘t Reeuwijkse Hout, een gezellige brasserie met groot terras.

De Reeuwijkse Plassen

Het park ligt fantastisch, aan de recreatieplas waar je vanuit je waterwoning zo naar toe loopt. Je vindt hier een restaurant, een strandje en een surfschool. Een dagje SUPpen, kanovaren of met een sloep varen, het kan hier allemaal. Ook wandelingen starten direct vanuit je huis. Aan de rand van de recreatieplas en rondom de Reeuwijkse plassen zijn diverse wandelingen uitgezet, van een rondje van enkele kilometers tot een grote ronde van 11 km rond de plas. De receptie heeft een kaartje waarop alle wandelroutes staan. Hetzelfde geldt voor de fietsmogelijkheden. Vanuit je huisje ontdek je eenvoudig het Groene Hart. Fiets langs de plassen, via Sluipwijk naar ‘t Vaantje voor een terrasje. Over smalle weggetjes, dijken en prachtig aangelegde fietspaden.

Water, water, water, waar je ook kijkt en gaat. In ons geval ijs, er wordt volop geschaatst! Op sloten en plassen, wat een feest! De kinderen stappen voor ons huisje op het ijs, hebben dikke pret en slalommen tussen schaatsers en sleetjes door. Zwierend en glijdend! We verkennen de omgeving en zijn aangenaam verrast door de schoonheid van het Groene Hart.

Perfecte ligging in het Groene Hart

Het Landal park ligt ideaal. Aan en rondom de Reeuwijkse Plassen hoef je je geen moment te vervelen. Fietsen, wandelen, varen, schaatsen… Daarnaast vind je in de omgeving veel bezienswaardigheden:

  • Op enkele kilometers ligt de stad Gouda, met een prachtig historisch centrum. In de zomer ga je hier naar de kaasmarkt of gezellig een terrasje pikken.
  • Ook steden als Leiden, Utrecht en Den Haag liggen op redelijke afstand voor een dagje uit.
  • Als je dan toch dicht bij Gouda bent, wil je ook weten hoe kaas gemaakt wordt. Spring op de fiets naar Kaasboerderij De Graaf op 6 km afstand en leer meer tijdens een rondleiding.

Ideaal toch?! Waar wacht je nog op, ga zelf ook genieten aan het water!

Meer informatie over de Landal waterwoningen

Ontdek ook deze plekjes: