Even geduld...

Antwerpen, zo dichtbij en zo bruisend. Een perfecte bestemming voor een stedentrip. Al ga je maar één nachtje, je komt opgeladen weer terug. Een levendige stad, met veel karakter, vriendelijke bewoners en mooie architectuur. Daarnaast vind je op elke hoek van de straat wel een leuk eettentje of gezellige bar. Ik moet je eerlijk bekennen, tijdens mijn nachtje Antwerpen gingen we van de ene ontdekking naar de volgende, van koffie naar lunch naar borrel en diner. Ga je mee?

Het Pomphuis

In de haven van Antwerpen ligt restaurant Het Pomphuis, een stijlvol restaurant in een industriele omgeving. Voor het interieur moet je zeker een keer gaan kijken. De originele sluispompen staan er nog, enorm hoge plafonds, grote ramen en een sjieke inrichting. De latte is de lekkerste die ik ooit heb gehad.
Love AntwerpenHet Pomphuis in Antwerpen

Balls & Glory

In het oude havenkwartier op’t Eilandje ontstaan vlakbij het nieuwe MAS (Museum aan de Stroom) allemaal bijzondere initiatieven. Een van die nieuwe concepten is Balls & Glory, een ballentent in het FelixPakhuis aan de Godefriduskaai. Ballentent klinkt negatief, maar niets is minder waar! Bij Balls & Glory eet je namelijk de lekkerste Vlaamse gehaktballen, gevuld met innovatieve, pittige vullingen; gehuld in een modern kleedje en voorzien van de nodige glory. No-nonsense, lekker, lokaal & origineel. Balls & Glory zit in het FelixPakhuis samen met de mArkt, een unieke food concept store waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en aperitief. Maar ook voor de allerbeste ingrediënten, culinaire hebbedingetjes en originele kookboeken.

Balls & glory Antwerpen, een heerlijke ballentent

Vitrin Café

Vitrin ligt aan de Marnixplaats in de wijk Zuid en is een trendy eetcafé. Een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, waar je geniet van een ontbijtje, de lekkerste cappucino’s en huisgemaakte soep en broodjes. Het interieur is eenvoudig en opvallend, met veel houten constructie platen. ’s Avonds is Vitrin the place to be voor een lekker Belgisch pintje, leuk om even binnen te stappen na je diner bij Fiskebar om de hoek.

Vitrin Cafe aan de Marnixplaats in Antwerpen

Ontdek meer van Antwerpen met de Time to momo stadswandelingen

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: