Even geduld...

Het parkje Duynvallei ligt perfect. Heerlijk rustig, net buiten het mooie Groet en toch op maar vijf minuten fietsen van het strand. Ook zo fijn: je zit er vlakbij een paar leuke restaurants. In Camperduin is strandpaviljoen Struin een aanrader – vegetarische bitterballen en pita XL met humus! In Groet vind je De Bokkesprong, een goed restaurant (beetje chique, maar heel gastvrij) met een prachtig tuinterras.

Maar wat nog wel belangrijker is: het is hier stukken minder druk dan in andere plaatsen aan de kust. Ook op een zomerse dag in het weekend wordt het hier niet overdreven druk. Het strandpaviljoen zit wel vol, maar op het uitgestrekte strand is ruimte genoeg om je strandlaken uit te rollen.

Luxe huisjes bij Duynvallei

Die rust en de centrale ligging zijn al heel fijn, maar wat een weekendje Duynvallei echt luxe maakt, is het huisje zelf (Duynvallei 21). De koddige rietgedekte huisjes zijn een echo van de stolpboerderijen die je hier ziet. Ze zijn veel groter dan ze lijken, met een slaapverdieping in het souterrain. Dat betekent lekker koel slapen, een verademing na een paar snikhete nachten thuis in Limburg. In de schaduwrijke tuin zit je mooi beschut en uit het zicht van de buren. Als je een beetje verkleumd terugkomt van het strand duik je zo de sauna en stoomdouche in. Ideaal!

Ons strandhuisje dat we hebben bijgeboekt ligt bij strandpaviljoen Hargen aan Zee (zeker proberen: de huisgemaakte limonades en smoothies). Hier heb je nog alle ruimte op het strand en zelfs op de parkeerplaats. Man- en zoonlief zijn het hele weekend driftig in de weer met zandkastelen bouwen, want daar blijkt het zand hier echt perfect voor.

Even klaar met het strand? Als het wat te warm wordt, fris je eind van de middag lekker op met een fietstocht in de schaduw van het loofbos, van het schattige Groet naar Schoorl. Tip: neem na een etentje bij De Bokkesprong nog even een omweg door de duinen. Vlak langs De Bokkesprong leidt een wandel- en fietspad naar het fietsroutenetwerk, langs een paar mooie duinvalleien. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland, een prachtig fiets- en wandelgebied. Ook leuk is het Van Blanckendaell Park, een mooi klein dierenpark met speeltuintje. Met de auto rijd je er in nog gen 20 minuten naartoe!

Over Duynvallei

Enthousiast geworden? De mooie huizen op het park Duynvallei horen bij Dutchen. Dutchen heeft meerdere vakantieparken met luxe huizen, met name langs de kust.

Bekijk alle huizen en parken van Dutchen

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: