Even geduld...

Een weekend of vakantie naar Terschelling is altijd een goed idee. Zodra je in Harlingen op de boot stapt ben je écht even weg, en dat gewoon in eigen land. Wandel vanuit de haven naar het gezellige centrum van West-Terschelling of ga met een (elektrische) fiets het eiland rond. Geniet van de frisse zeewind door je haren, proef van de lokale (vis)specialiteiten en bewonder de indrukwekkende sterrenhemel tijdens een nachtelijk bezoek aan het Dark Sky Park. Om het feest compleet te maken boek je een verblijf bij een bijzonder plekje. 3x bijzonder overnachten op Terschelling:

Tip 1. Vakantiehuis Florizand

Florizand is een hippe vakantiewoning voor 4 tot 6 personen. Het huis is niet heel groot, maar door de slimme en compacte indeling is er meer dan genoeg ruimte. Het interieur is modern en comfortabel, met veel frisse kleuren. Buiten in de tuin vind je een eettafel, loungestoelen, buitenhaard en pizzaoven. Het Noordzeestrand ligt op 2 kilometer afstand en op 1 kilometer ligt het gezellige dorp Midsland. De ligging centraal op het eiland maakt Florizand een ideale uitvalsbasis om Terschelling te ontdekken.

Tip 2. Boutique B&B De Vluchtweg

B&B de Vluchtweg ligt op loopafstand van de duinen en het dorp Midsland. Extra bijzonder aan deze bed & breakfast is de duurzame manier van werken. Het doel is zelfs om compleet energieneutraal te zijn. De gastenkamers hebben elk een eigen inrichting en zijn vernoemd naar de vogels die op het eiland te vinden zijn. De kamers zijn comfortabel ingericht met fijne bedden en sommige hebben als extra een ligbad, terras of balkon. Na een goede nachtrust is het heerlijk wakker worden met het uitgebreide ontbijt, om vervolgens vol energie op pad te gaan.

Tip 3. Duumke vakantiehuis

Op loopafstand van Midsland aan Zee ligt vakantiehuis Duumke. Het knusse huis, dat stamt uit de jaren ’60, is met zorg verbouwd tot een fijne 4-persoons vakantiewoning. De sfeer is warm en gezellig, na een dag in de buitenlucht is het hier thuiskomen. ‘s Zomers geniet je tot laat in de avond buiten op het terras, op koudere dagen is binnen bij de open haard een fijne plek om te zijn. Net als de andere adressen ligt ook Duumke centraal op het eiland, vlakbij het dorpje Midsland en het Noordzeestrand.

Een weekendje weg of op vakantie naar Terschelling?

Lees ook deze tips:

Ontdek alle bijzondere plekjes op de Waddeneilanden





Ontdek ook deze plekjes: