Even geduld...

Elke keer wanneer ik voor Bijzonder Plekje ontour ben in Nederland, word ik positief verrast door de veelzijdigheid van ons kleine land. De grote diversiteit aan landschappen, idyllische dorpen, bijzondere plekjes… Nederland heeft zoveel te bieden! Mijn laatste ontdekking is het Overijsselse Vechtdal, een gebied waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Ga je mee eropuit?

Veel mensen kennen het Vechtdal van Ommen, van de vele campings en van het uitgebreide fietsroutenetwerk. Er is nog zoveel meer. Ik tip je graag, uit eigen ervaring, de leukste activiteiten van het Vechtdal.

Op Koesafari

Een koesafari? Ja echt, het bestaat! Alleen in het Vechtdal. Niet voor niets is de koesafari verkozen tot meest innovatieve uitje van Nederland. Nergens anders kun je zo’n koesafari beleven. Simone neemt je graag mee met haar nostalgische trekker met huifkar op safari naar de Brandrode Vechtdal runderen. Haar enthousiasme werkt zo aanstekelijk, al na enkele minuten zit je helemaal in haar verhaal. Loeigoed!

Vechtdalhoeve – Larinkmars 4, 7731 RB Ommen

Bushcraft Belevingswandeling

Nog zoiets unieks, bushcraften. Eerlijk is eerlijk, ik had er nog nooit van gehoord. Over leven en overleven in de natuur. Tijdens een Bushcraft Belevingswandeling neemt Martin (in stijl met hoed, mes en rugzak) je mee de natuur in, om overlevingstechnieken te leren, sporen te herkennen en je de geheimen van bomen en planten bij te brengen. Leerzaam én leuk!

Bushcraft Natuurkampeerterrein de Klashorst – Rheezerweg 123, 7795 DB Diffelen

Op stap met Martin, op avontuur en leren overleven in het Vechtdal Overijssel

Een lelijk eendje huren

Best raar dat de 2CV als bijnaam ‘lelijk eendje’ heeft gekregen, ze zijn zo leuk! Wil je het Vechtdal in Overijssel op een originele manier verkennen, huur dan een eendje voor een dag. Al slingerend over landweggetjes passeer je idyllische dorpjes als Vilsteren en Beerze, kruip je omhoog naar de Lemelerberg, volg je de Vecht en geniet je van bossen, heide en vennen met daartussen statige landhuizen. Neem een picknick mee voor onderweg (te reserveren bij Bakkerij van der Most), je komt zoveel mooie plekjes tegen waar je graag even wilt stoppen!

Hiawatha Actief – Brinkweg 2, Dalfsen

Theeschenkerij RozemArrie

Ben je onderweg met je lelijke eendje, op de fiets of heb je na de koesafari zin in iets lekkers? Stop even bij RozemArries, aardbeienboerderij en theeschenkerij. De verse aardbeien van het land worden verwerkt in het lekkers van de theeschenkerij. Wentelteefjes met aardbeien, aardbeienthee of -taart, ijs met…

RozemArries – Ridderinkweg 1, Arriën

De Rheezerkamer B&B en theehuis

Je leest het al, in het Vechtdal is zoveel leuks te doen, je komt tijd tekort. Blijf daarom logeren, bij B&B de Rheezerkamer gelegen aan de Rheezer Brink. Je hebt een compleet gastenverblijf exclusief voor jezelf hebt. Ruimte, rust, luxe… en een prachtig uitzicht over de landerijen naar de Vecht. ‘s Ochtends na een uitgebreid ontbijt met streekproducten ben je weer fit en vrolijk voor een nieuwe dag vol avonturen in het Vechtdal.

De Rheezerkamer – Rheezerbrink 5, 7794 RG Rheeze

Uithangbord van bed and breakfast de Rheezer Kamer

Bijzonder overnachten?

Meerdere dagen naar het Vechtdal? Blijf slapen in een Trek-in, prachtige B&B of heerlijk vakantiehuis.

Onze tips voor het Vechtdal

Ontdek ook deze plekjes: