Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in het Vechtdal in Overijssel
Als het gaat om vakantie in Nederland zijn de Waddeneilanden, de Veluwe en de Zeeuwse kust een begrip. Een vakantie in het Vechtdal in Overijssel hoort zeker ook thuis in dit rijtje mooie Nederlandse vakantiebestemmingen. Verrassend, veelzijdig en bijzonder; wij zijn fan!

Op en top genieten

Alle plekjes in het Vechtdal »

Vakantie langs de rivier de Vecht

Het Vechtdal is een gevarieerd natuurgebied rondom de rivier de Vecht, die loopt van Zwolle tot over de grens in Duitsland. Een streek met weilanden, bossen, landerijen, zandverstuivingen en heide.

Je kunt tijdens je vakantie in het Vechtdal op allerlei manieren van de rivier genieten, bijvoorbeeld door te gaan vissen, pootjebaden op een strandje of door een stukje te varen in een kano, rondvaartboot of sloep. Op de oevers van de Vecht zijn allerlei wandel- en fietsroutes uitgezet. Het knooppuntennetwerk en diverse themaroutes voeren je langs kastelen, bergen en uitzichtpunten. Voor een complete Vechtdal-ervaring neem je een picknickmand mee met daarin de lekkere streekproducten die hier worden gemaakt, zoals zuivel, vruchtensap en vleeswaren van de brandrode runderen van de Vechtdalhoeve.

Simone op haar blauwe trekker tijdens een koesafari langs de Vecht
Op koesafari in het Vechtdal.

Originele activiteiten voor je vakantie in het Vechtdal

Wil je de natuur van het Vechtdal eens op een andere manier beleven, dan kun je bij diezelfde Vechtdalhoeve op koesafari gaan, zo met de trekker het weiland in. Of met een kruiwagen het weiland in lopen om je eigen aardbeienlunch bij elkaar te plukken. Liever iets stoerders? Ga dan bushcraften en leer hoe je met zo weinig mogelijk middelen – en met respect voor je omgeving – kunt overleven in de natuur.

Ook qua vervoersmiddel kun je je lol op! Huur een lelijk eendje en dwaal over landweggetjes, maak een tocht per Puch of solex langs de mooiste plekjes of huur een e-scooter voor een dagje.

Ontdek deze 5 tips voor een bijzonder uitje in het Vechtdal

Op stap met Martin, op avontuur en leren overleven in het Vechtdal Overijssel
Bushcraften in het Vechtdal.

Gezellige steden en dorpen

Terwijl je tijdens je vakantie in het Vechtdal wandelend of fietsend de omgeving aan het ontdekken bent, kom je vanzelf af en toe een dorp of stad tegen. De oude Hanzestad Ommen bijvoorbeeld, of het groene kunstdorp Dalfsen. Idyllische dorpjes als Vilsteren trekken vast en zeker je aandacht. Een mooie gelegenheid om even wat cultuur op te snuiven, te winkelen of te pauzeren bij een van de terrassen en theetuinen. Bovendien worden in deze steden en dorpen regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Met een oranje lelijk eendje toeren door het Vechtdal.
Ontdek via landweggetjes de leukste plekjes van het Vechtdal.

Bijzonder overnachten in het Vechtdal in Overijssel

Het Vechtdal is dus te veelzijdig om er maar één dagje naartoe te gaan. Gelukkig vind je er ook allerlei fijne plekjes om te overnachten: mooie Vechtdalhotels, kleinschalige B&B’s en bijzondere vakantiehuizen bijvoorbeeld. Maar je kunt in het Vechtdal ook verblijven op een landgoed, in een boomhut, een moderne trek-in of een hooiberg. Kun je niet kiezen? Dan ga je toch gewoon Vechtdalhoppen van de ene naar de andere leuke accommodatie!

Wedden dat een vakantie in het Vechtdal Overijssel dan voortaan als eerste in je opkomt als je denkt aan een vakantie in Nederland?

Laat je verrassen, zoals wij ook verrast zijn!

Binnenkijk in een trek-in, een duurzame trekkershut in het Vechtdal.


Ook leuk om te lezen:
Vechtdal: Het leukste dagje uit Ben je op zoek naar een bijzonder dagje uit? Wil je iets leuks ondernemen tijdens je vakantie in 't Vechtdal? Met deze tips beleef je het leukste dagje uit! Marleen , 12 oktober 2018 Vechtdal: 4x bijzonder overnachten Het Vechtdal in Overijssel is zo mooi en afwisselend, daar mag je wel een paar dagen voor uittrekken. Overnacht bij een van deze bijzondere plekjes. Marleen , 12 oktober 2018 Eropuit: de top 5 van het Vechtdal Overijssel Het Vechtdal in Overijssel is een veelzijdig gebied. Bijzonder Plekje tipt je de leukste dingen om te doen: van koesafarit tot bushcraft. Eropuit! Marleen , 1 september 2014 Tip: Vechtdalhoppen Vechtdalhoppen, een unieke combinatie van wandelen en/of fietsen en bijzonder overnachten in een prachtige omgeving. Marleen , 3 november 2015 Eropuit: Culinair genieten in het Vechtdal Geniet samen van culinaire verrassingen in het rustige en ruimtelijke Overijsselse Vechtdal. Heleen , 19 juni 2017 Vechtdal: Culinaire wandeling in Dalfsen Wandelen en tussenstops maken bij leuke & lekkere adressen. Dat klinkt goed hè? Reis af naar het Vechtdal voor een culinaire wandeling in en bij Dalfsen. Marleen , 22 oktober 2018 Tip: verwenweekend in het Vechtdal Ben je toe aan een weekendje 'even helemaal weg'? Ga een paar dagen naar het Vechtdal: logeren bij Villa Poppenallee, dineren bij de Witte Gans. Marleen , 7 november 2018 Tip: ’t Witte Huis van By Mölle Op Landgoed de Horte staat 't Witte Huis, een 2-persoons vakantiehuis in de natuur. Met oneindig zicht over de landerijen, een kachel en omringd door rust. Marleen , 10 november 2018