Even geduld...

Noordwijk aan Zee…  Eerder dit jaar verbleef ik een lang weekend met de liefste bij Boutiquehotel Vesper, direct aan de boulevard. Een weekend met lange strandwandelingen, een warm welkom bij Vesper, culinair genieten en rennen tussen de hagel- & natte sneeuwbuien door. Het is zo fijn aan zee te zijn, ik prent in mijn hoofd dat ik terug wil!

En zo geschiedde… op een grijze vrijdag reis ik af naar Noordwijk, om samen met een vriendinnetje aan te schuiven voor de lunch bij strandpaviljoen Bries, van dezelfde eigenaar als het Vesper Hotel. 

(Boutiquehotel Vesper aan de Kon. Astrid Boulevard)

‘Every day is a beach day’

Er waait een stevige bries wanneer we afdalen naar het strand. Heerlijk! Ik ga zelden naar het strand met mooi weer. Voor mij mag het stormen, zodat hoge golven tegen de kust slaan en je hoofd lekker leeg waait.

Beachclub Bries is een begrip in de wijde omgeving vertelt vriendinnetje me aan ons tafeltje aan het raam (uiteraard met zeezicht). In 2010 is Bries zelfs verkozen tot ‘beste strandpaviljoen van Nederland’. Hoewel nu misschien niet meer de meest hippe strandtent van Noordwijk, (wat mij betreft mag er wel een frisse bries door het interieur), culinair gezien zit je hier goed!

QnJpZXM=

Met zoveel variatie op de kaart besluiten we de kok te vragen een keuze voor ons te maken. Onder het genot van een zalige Chardonnay prikken we lekkers van de stoere houten plank die tussen ons in op tafel staat. De bouillon met gamba & oesterzwam is krachtig, de buffelmozzarella smelt op onze tong… we genieten!

Na afloop van de lunch neem ik me wederom voor een weekendje Vesper te plannen. Niet alleen om lekker uit te waaien en bij te tanken, ook om de proeverij van schaal- en schelpdieren van Bries te proberen.

Praktische informatie:

Bries Bar Restaurant Beach
Koningin Astrid Boulevard 102
Strandafrit 2
2202 BD NOORDWIJK

Extra’s:

  • De service van Bries stopt niet op het terras, liggend op je bedje bestel je eenvoudig je lunch, wijntje of borrelhapjes.
  • Boek er gelijk een massage bij en je dag kan niet meer stuk.
  • Elke woensdagavond Fishmarket, waarbij je zelf kiest uit het dagverse aanbod
  • Elke zondagavond Steakmarket, vers van de grill.

Geopend: half maart tot half oktober

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: