Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Havenhuisje Medemblik
2-persoons vakantiewoning
1 - 2 personen
vanaf € 249 per weekend

Huisje aan de haven van Medemblik

Havenhuisje Medemblik ligt in het gelijknamige stadje, aan het IJsselmeer. De 2-persoons vakantiewoning bevindt zich in een historisch pandje aan de haven. Een pandje met een verhaal.

Havenhuisje met geschiedenis

Daar waar haar vader ruim 30 jaar de ruimte benutte voor zijn bloemenwinkel vind je nu het bijzondere Havenhuisje van Rosemarie en Joris. Het huisje is met veel zorg gerenoveerd, waarbij de historische sfeer en authentieke details bewaard zijn gebleven. De stoere gebinten van enkele honderden jaren oud zijn nog steeds zichtbaar, de stevige balken kregen een mooie tint groen. Af en toe even bukken voor een lage balk is hier noodzaak als je langer dan 1.70 m bent. Dat, en de oorspronkelijke stukken muur die je terugziet in huis, maken het huisje zo charmant.

Logeren aan het water

Het huisje aan de haven heeft een eigen entree en is geschikt voor 2 personen(+ evt. 1 kindje tot 3 jaar). Op de begane grond lopen de woonkamer, eethoek en keuken in elkaar over. Ons favoriete plekje? Het binnenplaatsje! De slaapverdieping heeft een comfortabel 2-persoons bed en een open doucheruimte.

Medemblik en omgeving

Het Havenhuisje ligt aan de haven van Medemblik. Restaurants, terrassen en winkels liggen direct om de hoek, op loopafstand. Zoek een plekje op het terras bij de ophaalbrug en je vermaakt je uren met het kijken naar de (zeil-)bootjes. Vanuit Medemblik vertrekt er een boot naar Enkhuizen, een leuke tocht over het IJsselmeer of ga met de stroomtrein naar Hoorn. Een dagje naar het strand? De Vooroever met strandtent aan het IJsselmeer is slechts 15 minuten lopen. Fietsen, wandelen, varen… laat je verrassen door dit mooie stukje West-Friesland.

4x doen vanuit Havenhuisje Medemblik

  • Bezoek kasteel Radboud in Medemblik
  • Bezoek monumentendorp Twisk, één van de mooiste dorpen van Westfriesland met een authentieke stolpboerderijen
  • Maak een rit met de stoomtrein naar Hoorn
  • Dineren bij Bistro op 3, om de hoek bij ’t Havenhuisje

 Havenhuisje Medemblik Westerhaven 3, 1671 CH Medemblik

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: