Even geduld...

‘Uw bestemming ligt aan een onverharde weg, wilt u doorgaan?’ Ja natuurlijk! Daar waar de Achterhoek langzaam overgaat in Salland vind je een heel fijn plekje aan een zandweggetje: de eerste cabin van Getaway Deluxe. Op een plek waar stilte nog echt stil is!

Een uniek vakantiehuisje met een grote glazen gevel, naar eigen ontwerp van de eigenaren Paulien en Arno. Binnen is het warm, gezellig en knus. Steek de houtkachel en wat kaarsen aan, kruip met een dampende kop koffie op de stoel bij het raam en bewonder het uitzicht. Ik vind het altijd fijn als een huisje me uitnodigt om niets te doen. Hoewel de omgeving veel te bieden heeft, is het heerlijk om hier ‘gewoon te zijn’. Maak een kleine wandeling door je eigen bos, geniet van het landschap en luister of je de specht hoort die zich niets aantrekt van de winter. Een fijne plek om te overwinteren.

Houten vakantiehuis aan het einde van een oprijlaan, bedekt met een laagje sneeuw

Reasons to go

  • Alleen op de wereld
  • Genieten van het zalige nietsdoen
  • Het uitzicht is als een schilderij
  • Een eigen bos om in wakker te worden

Een paadje bedekt met sneeuw slingert door een bosLange oprijlaan met hoge bomen op het platteland, bedekt met een laagje sneeuw

Winter voor Paulien

‘Als wij een huisje zouden ontwerpen, hoe moet het er dan uitzien?’ Samen met haar partner bedacht Paulien het perfecte (vakantie-)huisje: Getaway Deluxe! Een plek die ze graag delen met anderen.

* Als je aan de winter denkt, dan denk je aan…

Veel gezelligheid: lichtjes en kaarsjes aan, lekkere winterkost (Shakshuka in de winter, een Oosters eenpansgerecht), warme chocolademelk, klaverjassen en knisperende kou buiten.

* Wat maakt de winter zo speciaal bij jullie?

Het huisje staat in het bos waardoor de winter heel zichtbaar is. Daarnaast hebben we een lekkere houtkachel waar het goed vertoeven is na een koude wandeling.

Een stoel met een witte schapenvacht voor een groot raam met uitzicht op een sneeuwlandschapStoel met vacht met boek erop bij boomstam met kaarsjes erop

* De leukste 3 to-do tips voor de winter

Eigenlijk zijn onze favoriete to-do’s vooral gericht op ons huisje en de nabije omgeving:

  • Maak een wandeling in het nabije bos (of wandel de Oostermaetroute over het landgoed)
  • Steek de houtkachel en kaarsen aan
  • Drink een goed glas wijn en kom tot rust in de cabin

* Wat is je favoriete wintermoment?

In de ochtend als het licht wordt, de zon opkomt en de rijp verlicht in de takken van de bomen en op het gras van de weilanden.  

Interieur met hout, bruin leer en zwart

* Wat is je mooiste winterherinnering?

Varen door de Archipel van Stockholm met kerst, eindigend op een klein ruig eiland ver in de zee met fantastisch zicht op zee en sneeuw.

* Leuk om te weten

Inmiddels heeft Getaway Deluxe nog twee andere cabins: een in het Vechtdal in Overijssel en een bijzondere locatie op een eilandje in Rotterdam.

* Welk adresje in de buurt mag je niet overslaan tijdens een bezoek aan Getaway Deluxe 01?

Een avondje eten bij Jackies in Deventer, echt ons favoriete plekje in de buurt.

Praktische informatie:

Wat? Vakantiehuis Getaway Deluxe 01
Waar? Marsweg 1, 7434 TA Lettele
Voor? Voor 4 personen (bij voorkeur: 2 volwassenen en 2 kinderen).
TIP: Vroeg boeken!

N.B. Dit heerlijke plekje en de tips van Paulien staan vermeld in het boek KOUD, met de leukste tips en mooiste bijzondere plekjes om de winter te beleven. 

Ontdek ook deze plekjes: