Even geduld...

Een knipoog naar hip Londen, een topstek in Amsterdam: Hotel Notting Hill brengt een nieuwe dosis internationale allure naar de hoofdstad. Het viersterren boutique hotel is gevestigd op een unieke locatie aan ‘t Westeinde, aan tegenover de Nederlandsche bank. Terwijl binnen haar muren serene rust heerst; een stadsoase vol comfort, welkom en warmte.

Het concept werd ontwikkeld door de interieurarchitecten van bureau HIP, die zich lieten inspireren door het historische pand, de bohemiensfeer van de omgeving en de elegantie van Coco Chanel. Het resultaat is een hotel dat bewijst dat het mogelijk is om waar dan ook ter wereld écht thuis te komen.

Chique & artistiek

Hotel Notting Hill is eigentijds, eigenzinnig en een tikje eigenwijs. Het gebouw om de hoek van de Utrechtsestraat deed ooit dienst als kantoor van een uitkeringsinstantie. De wereld van de chique verschijning Coco Chanel werd gemixt met die van artistieke Londense levensgenieters. Het resultaat is een kosmopolitische sfeer, waar elke internationale reiziger zich meteen thuis voelt. Net als in de Londense wijk Nottinghill, neemt kunst in Hotel Notting Hill een belangrijke plaats in. Zo werd het beeldmerk – Monsieur Notting Hill – ontwikkeld in samenwerking met een Franse kunstenaar. Gilles Blanchard is de man achter het reislustige meneertje, ter ere waarvan een bronzen beeld in de lobby staat en schetsen in alle kamers hangen.

Londen

De thuissfeer van Hotel Notting Hill is doorgevoerd in het gehele hotel, waaronder de 67 ruime kamers. Deze zijn voorzien van airconditioning, LED-televisie, Nespresso apparaat en luxe badjassen. Samen met het hoge gastvrijheidsniveau en de perfecte service, voelt elke gast zich hier zo thuis dat hij nooit meer naar huis wil. Restaurant Londen is onderdeel van het hotel, maar trekt ook veel Amsterdammers aan. Zij komen af op de typisch Engelse gerechten, die geserveerd worden in een modern jasje en met het oog op duurzaamheid. Op de kaart staan wisselende gerechten zoals fish and chips van ziltzoute vis met huisgemaakte frieten. Hier kan je terecht voor een zakenlunch, studentendiner of een Engels ontbijt. Het motto: Quick bite, slow food, high tea, bright mood. Welcome home in Londen!

(Bron. Tourpress)