Even geduld...

Schaatsen onder het oog van Rubens, een sfeervolle winterwandeling langs alle feestelijke lichtjes en een kus onder de maretak: geen winter zo mooi als die in Antwerpen! Van half december tot en met begin januari vind je in deze warme, toffe stad (en zo dichtbij!) echt álles voor een heel fijn winterweekend weg. Mijn tips!

  • Vier het openingsfeest van de Winter in Antwerpen
  • Steel ’n kus onder de maretak in het iglokunstwerk op de Grote Markt.
  • Wandel in het donker door de sprookjesachtig verlichte Zoo (tip: boek je tickets op tijd!)
  • Schaats een rondje op de overdekte ijspiste op de Groenplaats en kom daarna op adem met een lekker drankje in de winterbar.
  • Roetsj op de familiezondagen met je kids van de winterse glijbaan aan het Steenplein.
  • Maak een sfeervolle winterwandeling door het historische centrum met Visit Antwerpen.
  • Shop de leukste kerstcadeautjes op de kerstmarkten op de Groenplaats, de Grote Markt, het Steenplein en de Suikerrui.
  • Proef de wintereditie van de Antwerpse Handjes, dé roomboterkoekjes van Antwerpen. Mmm!

Vier je Oud & Nieuw in ‘t stad? Begin het nieuwe jaar dan met het knallende eindejaarsvuurwerk op de Scheldekaaien. Het beste zicht heb je op de busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide op Linkeroever.

Antwerpen per fiets:

Wist je dat Antwerpen ook érg tof is met de fiets? Zeker in de lente! In nog geen half uurtje trap je vanaf het hippe Zuid naar het opkomende ‘den Dam’ en onderweg stop je bij de meest leuke & nieuwe koffiebarretjes, ontbijt- en lunchcafeetjes als Barchel en 9 Bar.

Op de fiets zie je meer

Echt, Antwerpen is de ídeale stad om per fiets te verkennen: er zijn kilometers aan fietspaden (ja, die kasseien zijn een uitdaging…) en alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand van elkaar. Een fietsje huren is trouwens heel gemakkelijk! Je hebt de Velo, die door heel ’t stad verkrijgbaar is, maar bijvoorbeeld ook Baja Bikes: een fietsverhuurder die samen met jou alle highlights afgaat. Super tof!

Praktische informatie:

Meer weten? Winter in Antwerpen, hier vind je ook alle openingsuren.
Blijven slapen? Een dag te kort voor al het leuks in Antwerpen? Blijf slapen bij een van de bijzondere plekjes in de stad: Koto.

Meer lezen: ontdek de stedengids van Time to momo van Antwerpen.

(Alle foto’s zijn van Sigridspinnox.com)