Even geduld...

Soms zoek je een plekje om de liefde te vieren. Waar je je, samen met je vriend of vriendin, helemaal kunt onderdompelen in de romantiek. Zoek niet verder! Ik heb zo’n plekje gevonden en wel op de Kop van Zuid in Rotterdam. Suite Hotel Pincoffs is de perfecte keuze voor een weekendje weg.

RXhwIDkgRkIgLSBUaGUgUGluY29mZnMgSG90ZWwgUm90dGVyZGFt

Meneer Pincoffs

Wij testten de Romantic Suite met Engels bad en haard. Een suite bijna even groot als ons stadsappartementje. Meneer Pincoffs, naar wie het hotel vernoemd is, zat er vroeger maar warmpjes bij. Hij speelde in de negentiende eeuw een belangrijke rol in de totstandkoming van het Rotterdamse havengebied. Wat nu het hotel is, was vroeger zijn douanekantoor.

De Romantic Suite is te omschrijven als klassiek, groen en wit, met hoge ramen en een goddelijk bed. Vergeet de bloemen en vlinders niet op de muren. Bekijk de foto’s hieronder voor een impressie. Bijzonder detail: in de suite vind je nog een geheime ingang die de maîtresses van Pincoffs vroeger konden gebruiken. Mooie foto’s van de Rotterdamse haven vind je door het hele hotel heen.

Um9tYW50aWMgU3VpdGUgQmF0aCBSb29tIFN0LiBKYW1lcw==Tm9nIGVlbiBrZWVyIFJvbWFudGMgU3VpdGUgWEw=QmVkIDI=RXNwcmVzc28gaW4gcm9vbQ==

En dan dat bad! Eenmaal ingecheckt hoef je eigenlijk je bed, eh bad, niet uit te komen. Maar vooruit, we willen ook wat zien van de belangrijkste havenstad van Europa.

Hotspots

Op de Kop van Zuid vind je De Rotterdam en Hotel New York. Je kunt er naar het Nederlands Fotomuseum of naar filmhuis LantarenVenster. Met daarvoor of daarna een etentje bij restaurant Las Palmas van chef Herman den Blijker. Vergeet ik je bijna te zeggen dat het Luxor Theater hier óók is. Je begrijpt: in dit unieke stukje Rotterdam is van alles te doen. En dat om de hoek van jouw kamer in Suite Hotel Pincoffs.

QnJ1ZyAyQnJ1Zw==
RGUgbWF0cm9vcyBlbiBoZXQgbWVpc2plRGVsaSBiaXJk

Vanaf Hotel New York loop je over de brug naar de wijk Katendrecht. Hier vind je allerlei leuke eetplekjes. Voor de Thaise keuken ga je naar Deli Bird. Even verderop eet je wat de pot schaft bij De Matroos en het Meisje. Natuurlijk, Fenix Food Factory blijft leuk voor een drankje, maar wij wipten dit keer even bij Posse Rotterdam naar binnen. Toffe plek voor een koffie, maar je kunt er ook privé dineren. Nog meer tips? Vraag gerust advies in het hotel, ze helpen je graag. En wist je dat Rotterdam ook zijn eigen Stadskookboek heeft? Hierin vind je een gevarieerd overzicht van alles wat er op voedselgebied speelt in bruisend Rotterdam. Fijn, zulke inspiratie!

UG9zc2UgNA==UG9zc2UgMw==

Terug naar het hotel want ons bad roept! Al badderend zien we de laatste minuten van – hoe toepasselijk – het tv-programma Hotel Romantiek. Héél relaxed, dit plekje. Geniet ervan als je gaat!

Praktische informatie:

Wat? Hotel Pincoffs – Stieltjesstraat 34, 3071 JX, Rotterdam. Reserveer een mooie suite. Bij Pincoffs ben je welkom om lekker te ontbijten of te lunchen, ook als je niet blijft logeren.
Nummer 1: Op TripAdvisor wordt Suite Hotel Pincoffs het positiefst beoordeeld van alle hotels in Rotterdam!
Vervoer: Je kunt met de auto naar het hotel rijden en in de buurt (betaald) parkeren. Of reserveer een parkeerplek bij het hotel. Vanaf Rotterdam CS pak je de metro naar metrostation Wilhelminaplein.
Stadskookboek Rotterdam: Geschreven door Wim de Jong en Frank van Dijl. Uitgever Mo’Media. Te koop voor 24,95 euro.

Persoonlijk tip 1: Ervaar Rotterdam vanaf het water. Op www.watertaxirotterdam.nl vind je meer info. Boek bijvoorbeeld een rondvaart op zondagochtend voor maar 7,50 euro p.p. (Wij stapten op onze trouwdag in de watertaxi: geweldig!)
Persoonlijke tip 2: Er zit een heel schattig Italiaans restaurantje tegenover Suite Hotel Pincoffs op het Noordereiland: Pizzeria La Gaetano.

S29wamUgdGhlZSBpbiBiYWQ=bG91bmdl

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: