Even geduld...

Eén van de favoriete adressen op Bijzonder Plekje is het kleinschalige en kindvriendelijke vakantiedomein La-Bastide. Waarom het hier zo fijn is? We hebben 5 redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Kleinschalig vakantiedomein

Eén van de redenen waarom dit zo’n heerlijk vakantieadres is, is de kleinschaligheid. La-Bastide is een vakantiedomein van twee hectare met acht vakantiehuizen en drie ingerichte safaritenten met privé sanitair. Een plek waar je makkelijk contact hebt met de andere gasten, maar ook lekker met zijn tweeën of met het gezin kunt zijn.

2. Kindvriendelijk vakantieadres

Hebben de kinderen het naar hun zin, dan hebben de ouders dat ook. Het is cliché, maar o zo waar! Door de kleinschaligheid hebben kinderen snel een speelkameraadje gevonden waar ze het hele terrein mee kunnen ontdekken. Zelf lees je eindelijk bij je huis een boek, terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden. Er zijn verschillende speelplekjes voor de allerkleinsten: een schattig speelhuisje, meerdere zandbakken op het terrein en dit jaar komt er een speelwaterbak. Voor de grotere kinderen is er een trampoline, een speelveld en aan het terrein grenst een stromend beekje waar je dammen kunt bouwen of op ontdekkingsreis kunt gaan.

La-Bastide betekent gezelligheid voor het hele gezin. Een aantal avonden per week kun je mee eten, aan lange tafels. Voor de allerkleinste kun je gemakkelijk een babyfoon plaatsen en/of af en toe even polshoogte nemen in je huis.

Wil je erop uit? Er is veel te ondernemen, voor jong en oud. Een dierentuin op nog geen 20 minuutjes rijden, overdekte zwembaden, zwem meren, een klimpark met velorail, kastelen, grotten, noem maar op.

3. Zwembaden op La-Bastide

Na de drukte van het seizoen zijn Patricia en Eugen, de Nederlandse eigenaren van La-Bastide, eind oktober 2016 aan de slag gegaan met de aanleg van twee nieuwe zwembaden op het domein. Het hoofdzwembad is 15 meter lang en 6 meter breed met daaromheen een groot terras met ligbedden. Hoger gelegen is een terras met loungeplek, waar vandaan je mooi over het zwembad kijkt. Voor de kleineren is er een verwarmd zwembad, van 3×3 meter. Gedeeltelijk in de grond en ook erboven, zodat je er niet 1, 2, 3 in kunt lopen. Voor de allerkleinsten is er een pierenbadje. Ook om het kinderbad ligt rondom een groot terras met ligbedden en een schaduwdoek om continue schaduw te creëren.

Volop zwemplezier op La-Bastide in de zwembaden, het beekje en ook kun je nog naar verschillende zwemmeren of overdekte zwembaden in de omgeving gaan (op nog geen 15 minuten rijden).

4. Iedereen is welkom

Bij La-Bastide is iedereen welkom. Het is een vakantiebestemming voor jong en oud, het hele jaar door! Dat het leuk is voor kinderen las je al, maar ook voor een vakantie met z'n tweeën is het een zeer geschikte locatie. In het hoogseizoen zijn er gezinnen met kinderen en in het voor- en naseizoen stellen of gezinnen met de allerkleinsten.

De vakantiehuizen zijn sfeervol ingericht en allen voorzien van een houtkachel, zodat het ook op een koelere avond heerlijk vertoeven is. Je kunt aanschuiven bij de table d’hotes, maar ook zelf kokkerellen of de barbecue aansteken op de binnenplaats. Iets te vieren? La-Bastide leent zich ook uitstekend om een familie vakantieweek te organiseren of de omgeving te verkennen met vrienden en/of vriendinnen.

5. Een omgeving om te ontdekken

La-Bastide ligt in het zuidelijkste puntje van de Haute Vienne, naast de Corrèze en de Dordogne. Dit is een nog ongerept stukje Frankrijk, waar je heerlijk kunt bijkomen en onthaasten. Het kleinschalige domein ligt in de driehoek van drie interessante steden: Brive (70km), Limoges (45km) en Périqueux (74km).

Er is veel te zien en doen in de directe omgeving. Vanaf La-Bastide starten schitterende wandel- en fietsroutes. Kleine pittoreske plaatsen liggen op enkele autominuten, met vaak goede restaurants met een regionale kaart. Een arrangement laten samen stellen? Culinair, golf of ….? Patricia en Eugen hebben een uitgebreide website met leuke ideeën om de omgeving te ontdekken en staan uiteraard voor je klaar om hun favorieten met je te delen.

Tip: huur een ochtend of hele dag de lelijke eend “magret de canard” van La-Bastide. Hiermee is het verplicht onthaasten. Patricia en Eugen hebben meerdere routes voor je uitgezet.

Enthousiast geworden en zin om vakantie te gaan vieren bij La-Bastide? 

Een plekje reserveren bij La-Bastide?