Even geduld...

Wij beschouwen ons zelf als die-hard sneeuwfans. Van die fanatiekelingen die toch minstens 1 keer per jaar de bergen in willen om op de lange latten te staan. En daar hebben we wel 40 redenen voor.

Heb je ook een vriend of familielid met wie je graag een keer op wintersport wilt gaan? Maar vinden zij het 3x niks? Wij vinden het 40x alles! Zie hier de ultieme lijst om hen te overtuigen. Om door te sturen, voor te lezen en over te halen!

1. Frisse lucht. Je bent de hele dag buiten in de gezonde frisse lucht en dat merk je in lijf & leden.
2. Calorieën verbranden. Mocht je de kou geen voordeel vinden? Jawel hoor! Je lichaam moet bij kou hard werken om op temperatuur te blijven. Hierdoor verlies je calorieën.
3. Sportief. Of je nou gaat skiën, sleeën of wandelen, het is best hard werken.
4. Meer dan alleen maar skiën. Wat dacht je van een ritje in de paardenkoets door een charmant ski-dorpje? Of Ski-joering achter een paard? Een ritje in de hondenslee? Er is vaak veel meer te doen dan alleen skiën op wintersport.U2tpam9lcmluZyBiYWlsbHky

5. Gratis. Hoewel de wintersport bekend staat als een dure vakantie is het meeste alpengeluk helemaal gratis (Lees alle punten maar eens rustig door, de meeste tips kosten je geen cent).
6. Energie. Kou geeft een boost! Het maakt lichaam en geest wakker. Niet normaal hoeveel energie je hebt na een paar dagen wintersport.
7. Uitdaging. Je wordt iedere keer een beetje beter en leert elk jaar weer wat bij.
8. No Worries. Of je nou begint of al gevorderd bent. Je moet je hoofd erbij houden want een uitglijder is zo gemaakt. Zo is er geen ruimte voor gepieker.
9. Nieuwe ideeën! Een leeg hoofd betekend ruimte voor nieuwe frisse ideeën. Heerlijk toch?!
10. Kinderen op ski’s.  Met je kinderen skiën is voor ons bijna al reden genoeg om op wintersport te gaan. Er is niks zo leuk als die kleine hummeltjes in skipakken onder Mickey Mouse poortjes door te zien glijden. En nog leuker als ze het eenmaal echt een beetje kunnen en met je mee de berg op gaan.

11. Alle remmen los! Hoe fijn is het om je eens helemaal te laten gaan? Extra hard de piste af, net een beetje te veel van de Kaiserschmarrn snoepen of nog maar een keer proosten op de vakantie. Tijdens de wintersport kan en mag je de touwtjes laten vieren.
12. Prachtige natuur. Een zwevende roofvogel of de voetsporen van een gems. Met een leeg hoofd vallen dit soort ‘kleine’ dingen weer op.
13. Uitzicht! Je hoeft niet eens te (winter) sporten als je dat niet wilt. Gewoon naar boven met de lift en daar gaan zitten is al een ritje naar de bergen waard. De manier waarop de bergen afsteken tegen de blauwe lucht is magistraal.TGVzIE1lbnVpcmVzIExhbmRzY2hhcA==14. Voel je weer kind. Niemand kijkt gek op van een opa en oma verwikkeld in een hevig sneeuwballen gevecht. En een hele sneeuwpoppen familie bouwen voor de kinderen? Ja hoor papa, dat kan!
15. ZON. Die zie je in de bergen echt veel vaker dan tijdens de Hollandse grijze winters. Na die drie donkere maanden kan je hoofd wel een zonnestraal gebruiken.
16. Buiten eten. Daar moeten we thuis niet aan denken onder de 15 graden. Tijdens de wintersport zitten de terrassen vol bij de eerste zonnestraal.
17. Après ski. Je hoeft niet van de muziek te houden om hier gek op te zijn. Hier geen opgeprikt gedoe maar platte haren en uitgelopen mascara. Omdat iedereen dat heeft na een dag op de ski’s doet het er niet toe en geeft het juist een fijn gevoel van samen zijn.
18. Glühwein. Nergens maak je ons blijer mee dan met een warme mok geurende glühwein om onze tintelende vingers omheen te klemmen.19. Cocoonen. Niks zo lekker als op de bank onder een dekentje kruipen terwijl het buiten maar blijft sneeuwen.
20. Lekker zacht. Roetschn, knisperen en kraken. Heerlijke geluiden gedempt door een dik pak sneeuw. Alles klinkt zoveel zachter.
21. Skischoenen uit. Na een lange dag op zware skischoen je voeten in zachte snowboots laten glijden. Er kan maar weinig op tegen dat gevoel!
22. Kleur. Alles om je heen is witter dan wit! De gekleurde luikjes en rood geruite kleedjes vallen daardoor extra op en maken je nog vrolijker.
23. Open haard. Geur van brandend vuur, zo lekker knus.
24. Tochten maken. In de grotere skigebieden kun je met een paar liften al de hele dag aaneengesloten skiën. Of de zon volgen van de ene naar de andere kam. Of zelfs van het ene naar het andere land skiën!
25. Apfelstrudel….. gewoon daarom!
26. Chalets. Alleen op wintersport zijn houten huisjes met complete houten interieur en rood wit geblokte gordijntjes een leuke inrichting.27. Rode bloedcellen. Na een weekje op grote hoogte vertoeft te hebben, voel je je stukken fitter als je gaat sporten. In de bergen is de lucht dunner, want er zit minder zuurstof in. Je lichaam moet daardoor harder werken en maakt meer rode bloedlichaampjes aan. En daar kan jij dan weer de fitgirl mee uithangen bij terugkomst.
28. Slapen aan de piste. Want zeg nou zelf: wat is er fijner dan je bed in en uit skiën elke dag?
29. Zoenen in de stoeltjeslift. Need I say more?30. Diepe Sneeuw. Daar laat je je gewoon in vallen zonder dat het pijn doet.
31. Het blijft altijd gezellig. Omdat je de hele dag bezig bent, blijft het (bijvoorbeeld met een grote groep of familie) altijd gezellig, je zit immers niet de hele tijd op elkaars lip.
32. Avondskiën. In veel gebieden kun je één of meerdere avonden per week op een verlichte piste skiën of met een fakkel naar beneden!
33. Boven de wolken zijn. Soms lijkt het een bewolkte dag maar kom je bovenaan de lift, boven de wolken, dan waan je je in een andere wereld.
34. IJsbloemen. je kent ze wel, die prachtige vormen die op de ruiten verschijnen als het beneden het vriespunt is. Ze vormen vaak weergaloze kunstwerkjes.
35. Medailles. Of de kinderen eerste of laatste worden tijdens de skirace, er is altijd een medaille voor iedereen. Leuk om na de vakantie te laten zien op school!
36. Sauna. Na een dagje hard werken op ski’s of snowboard is er niks zo lekker als met een rozig hoofd uit de sauna komen.
37. Skibril & helm. Je hoeft je de hele week geen zorgen te maken over je make-up en of je haar wel goed zit. Daar zit toch een skibril en een helm overheen.
38. Wandelen met rackets. Ook als je een dagje niet wilt skiën kun je op veel plekken de mooiste wandelingen maken op rackets. Zo kom je op plekken waar geen liften of wegen zijn.
UmFxdWV0dGVzIEthcm1lbiBNZW50aWwgIA==39. Spek & kaas. Elke dag – twee keer per dag – ongegeneerd de lekkerste gerechten met spek en kaas eten? En als je lekker door skiet komt je er geen gram van aan.
40. Vrijheid. Het gevoel van vrijheid dat je krijgt als je een heerlijke piste af skiet is onvoorstelbaar. Je voelt je letterlijk zo vrij als een vogel!TGVzIE1lbnVpcmVzIFBpc3Rlcw==

Nu horen we je denken: wat is dan toch die ene reden om thuis te blijven? Uhm… al die spullen die je nodig hebt op wintersport moeten ook ingepakt worden en – tegelijk met al die anderen – naar de bergen gereden worden.

Hebben we je overtuigd?

Bekijk alle wintersport plekjes

(fotocredits: Sneeuwschoenen Karmen Mentil, openingsfoto Sylvain Cochard)