Even geduld...

Vlakbij Nijmegen vind je in de natuur van Berg en Dal een sfeervol vakantiehuis. Een prachtige plek voor een weekendje weg met z’n tweeën. En met alles wat je wenst als je – zoals wij – een kindje verwacht. Voor onze laatste vakantie zonder baby mochten wij het Buitenhuisje Berg en Dal testen. Conclusie? Buitenhuisje en babymoon = een gouden match.

Buitenhuisje Berg en Dal

Na een lange werkweek rijden Arthur en ik op een vrijdagmiddag naar het oosten van het land. Al lange tijd staat het buitenhuisje hoog op onze wishlist en nu doet zich de perfecte gelegenheid voor. Wel eens van een babymoon gehoord? Klinkt als honeymoon en betekent gewoon dat je nog even samen weg gaat voordat de baby komt. Goed idee natuurlijk, vonden we. Dus rijden we nu door het glooiende landschap van Berg en Dal dat bijna on-Nederlands aandoet.

Een laatste stukje over het zandpad en dan zijn we er! Eigenaresse Caroline, die met haar man Henk een stukje verder op het landgoed woont, verwelkomt ons hartelijk en gunt ons daarna alle privacy. Amy Winehouse zit nog in de cd-speler. Fijn, zo’n muziekje op de achtergrond. Kaarsjes aan en pizza in de oven, vanavond maken we het onszelf gemakkelijk. Onderweg hebben we wat boodschappen gedaan zodat we er niet meer op uit hoeven. Tijd om op de bank te kruipen onder een kleedje en over te schakelen op het weekendtempo. Babymoonen is cocoonen!

De natuur in vanuit je buitenhuisje

Vanuit het huisje kun je zó de natuur in wandelen, hardlopen of fietsen. Na een zelfgemaakt ontbijtje trekken we zaterdag dan ook snel onze hardloopschoenen aan (maar écht hard kom ik momenteel niet meer vooruit). Deze heldere herfstdag is een cadeautje! We genieten van de rust, ruimte en frisse lucht. Arthur rent later in het weekend nog even een eigen rondje door het heuvelachtige en bosrijke landschap.

Nijmegen om de hoek

De gezellige stad Nijmegen ligt vlakbij mocht je behoefte hebben aan wat meer vermaak. Op de fiets (bij het huisje zijn twee fietsen inbegrepen) of in de auto ben je er zo. Handig om te weten: vanaf 18.00 uur parkeer je voor maar 50 cent per uur in een parkeergarage. We eten zaterdagavond bij het knusse eetcafé Notting Hill waar we ons mengen onder de studenten, stelletjes en gezinnen. Bij Hotel Credible, een hip adres in de buurt van Notting Hill, waaien we nog aan voor een drankje en we sluiten de avond af met een bioscoopbezoek.

Waarom een babymoon in Berg en Dal een goed idee is?

Het weekend ging natuurlijk veel te snel voorbij! Zondag relaxen we nog zo lang als we kunnen in en rondom het huisje. Zoek je een bijzonder plekje voor jullie babymoon? Dan is Buitenhuisje Berg en Dal aan te raden omdat:

  • Je op-en-top privacy hebt in een heerlijk huisje, waarin je niet anders kan dan aandacht voor elkaar hebben.
  • Je als een roosje slaapt op het Auping bed. Slaap zoveel je (nu nog) kunt – zal iedereen je aanraden voor de baby komt!
  • Je natuur en stad combineert. Doe waar jullie op dat moment zin en energie voor hebben.

Het duurt nog even voordat onze kleine man komt, maar we verwachten zeker eens terug te komen met z’n drieën. In het buitenhuisje kan dat heel goed want Caroline heeft voor alle belangrijke babyspullen gezorgd. Wie weet lopen we over een jaar met z’n drieën op een mooie herfstdag door het bos van Berg en Dal. Ik kijk er nu al naar uit!

In het kort:

Buitenhuisje: Je verblijft bij Buitenhuisje Berg en Dal vanaf 290 euro per weekend. Met de auto komen is het handigst, maar met openbaar vervoer is het huisje ook bereikbaar. Het huisje heeft een fijne keuken, een badkamer met Rituals producten en apart toilet en het verblijf is inclusief twee fietsen.
Tips: Op de website van het Buitenhuisje tipt Caroline allerlei leuke plekjes in de omgeving. Wij hebben geluncht bij Eigenweijs in Groesbeek en keken daarna bij Jann Conceptstore om het hoekje. Ambassadeur Jorieke tipt je een leuke route om te stijgen, dalen en een frisse neus te halen.
Babymoon: Ook zin in een tripje met z’n tweeën voordat jullie kindje er is? Het tweede trimester zien velen als de meest geschikte periode, omdat je je dan waarschijnlijk het beste voelt. Maar eerder of later kan natuurlijk ook.

Neem een kijkje bij Buitenhuisje Berg en Dal

 

Ontdek ook deze plekjes: