Even geduld...

Bijzonder trots ben ik. Bijzonder Plekje heeft een maandelijkse column in de Ariadne At Home, een woonblad waar wonen genieten is…. In het julinummer van de Ariadne At Home verscheen de eerste column van Bijzonder Plekje, met theehuis Fluitenkruid in de hoofdrol.

‘ Wie kent het niet; dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in opgaan, alles om je heen en de tijd volledig vergeten? Soms kom je op plekken waar je helemaal jezelf kunt zijn en niets anders hoeft dan alleen maar genieten. Dat gevoel van gelukzaligheid heb ik ervaren op adressen die ik bezocht voor mijn voormalige werk in de reiswereld. In de loop van de jaren is dit tot een mooie verzame­ling adressen uitgegroeid. Een verzameling waar door familie­leden en vrienden regelmatig een beroep op werd gedaan. Een jaar geleden besloot ik mijn adresboek online te plaatsen in de vorm van Bijzonderplekje.nl, om mijn ervaringen te kunnen delen met andere levensgenieters. Van sommige bijzondere plekjes maakt je hart een extra sprong. Dat overkwam me bij Theehuis Fluitenkruid in Dreumel.

Je hart maakt een sprongetje

Het is een mooie, zomerse dag in het Land van Maas en Waal wanneer ik al wandelend over de Waaldijk in de verte een idyllische witte boerderij zie. Pittoresk gelegen aan de voet van de dijk in een wilde bloementuin. In deze romantische boerderij blijkt een theehuis te zitten, misschien wel het kleinste theehuis van Nederland. In het gras staan her en der verschillende zitjes; van kleurrijke bistro­ stoelen en houten banken tot Franse rotanmeubels. Kussens, verse bloemen uit eigen tuin op tafel, niet te netjes, een beetje wild zelfs, maar met oog voor detail en veel liefde neergezet.

Huisgemaakte taart

Sigrid, de eigenaresse, houdt van puur en natuur. Elke dag bakt ze zelf de lekkernijen die bij de koffie of thee geserveerd worden. Gemaakt van pure ingrediënten, liefst biologisch of uit eigen tuin. En dat proef je! Wanneer je tijdens een wandeling of fietstocht Theehuis Fluitenkruid aan doet, maakt Sigrid met alle liefde een versgebakken boterham met kaas, ham of hagelslag voor je klaar. De koffie en thee worden geserveerd in een nostalgisch servies; kopjes uit grootmoeders tijd met bloemen en een gouden randje.

Aan de andere kant van de dijk liggen de uiterwaarden, een ruig landschap waar diverse wandelroutes zijn uitgezet door Staatsbosbeheer. Een wandeltocht door de uiterwaarden stond voor ons ook op het programma die dag. Ik zal eerlijk bekennen; eenmaal op het terras met onze blote voeten in het gras waren we verkocht … Na deze bijzondere ontdekking is het van wandelen niet meer gekomen!’

* Permanent gesloten *

 

Ontdek ook deze plekjes: