Even geduld...

Elke maand schrijf ik voor Bijzonder Plekje een column in het woonblad Ariadne At Home (waar wonen genieten is). In het oktobernummer was Hoeve de Witte Gans het bijzondere onderwerp.

‘Genieten van het leven is een kunst die iedereen beheerst. Vaak heb je maar weinig nodig; fluitende vogels bij het ontwaken, een bos bloemen uit de tuin of een warme zomeravond met een goed glas wijn. Raymond en Pauline van Hoeve de witte Gans begrijpen als geen ander dat geluk in kleine dingen zit. Een brandende houtkachel, Nespressokoffie en oud-Hollandse snoepjes op je kamer maken je gelijk bij aankomst een gelukkig mens.

Dromen in de Droomsuite

Raymond en Pauline wilden met Hoeve de Witte Gans iets creëren wat ze zelf vaak zochten tijdens hun reizen in binnen- en buitenland, maar zelden vonden. Een bijzondere locatie met een ontspannen sfeer, inspirerend, authentiek, verzorgd, gastvrij en tot in de kleinste details perfect. Dat is gelukt! De hoeve is gerestaureerd met respect voor alle authentieke elementen, alleen natuurlijke materialen werden gebruikt. Hout, leem en natuursteen vormen de basis van de kamers, maar de inrichting van de drie vakantieverblijven is totaal verschillend. Je kunt slapen in een knus Bakhuis, met een echte bedstee om in weg te dromen of in de statige pronkkamer ‘de Rentmeesterwoning’. Mijn grote favoriet is de Droomsuite, helemaal in het wit en volop verrassingen. Een hemelbed met fris bedlinnen, een romantisch bad op pootjes en een hartvormige inloopdouche. Als je goed kijkt, zie je in de douchevloer allemaal natuurstenen hartjes… Een grote regendouche uit een van de houten balken zorgt voor een heerlijk ‘buitje’. Wil je XL-genieten van deze Droomsuite, dan kun je de Hooischuur erbij reserveren met een zitkamer met houtkachel, een bibliotheek, een leestafel en een bioscoop voor twee. Bij de Hooischuur hoort een snoepwinkeltje met zuurstokken, dropveters en ander snoep uit lang vervlogen tijden, helemaal voor jou!

Logeren in de Voerstreek

XL genieten

Hoeve de witte Gans ligt net over de grens, in de Belgische Voerstreek. Wanneer je vanuit Zuid-Limburg richting de hoeve rijdt, krijg je het gevoel dat je in Frankrijk bent beland. Smalle, slingerende wegen door een glooiend landschap, kabbelende beken, weidse vlaktes, boomgaarden, maar ook eeuwenoude vakwerkhuizen en mooie hoeveboerderijen met wijngaarden. Het is hier zo rustig, dat je nog kunt denken alleen op de wereld te zijn. Wat een geluk.’

Ontdek ook deze plekjes: