Even geduld...

Theetuinen

De leukste plekjes
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

De mooiste theetuinen

Een theetuin. Het woord heeft iets romantisch, idyllisch en rustgevends. De gedachte aan een theetuin alleen al bezorgt je een blij gevoel. De leukste theetuinen in Nederland zijn dan ook fijne plekken, waar oma's appeltaart voor je klaarstaat, je gelukkig wordt van de omgeving en je de dagelijkse sleur kunt vergeten tijdens een fiets- of boottochtje. Schuitje varen, theetje drinken... Meer heb je toch niet nodig voor een relaxte middag?

Elke theetuin is uniek

Zoek je een bijzondere theetuin, een sfeervol theehuis of leuke theeschenkerij? Bijzonder Plekje heeft voor jou de mooiste theetuinen op een rijtje gezet. Idyllisch gelegen, in een landelijke omgeving of in een stadspark. Elke theetuin is anders, dat maakt ze juist zo leuk. De ene theetuin heeft een speeltuin of dierenweide, bij een andere tuin verhuren ze bootjes.

Het zijn stuk voor stuk gezellige en sfeervolle adressen waar je terecht kunt voor koffie, thee en taart of een smakelijke high tea. Ga jij genieten bij een van deze prachtige theetuinen?

Theetuin 't Einde in Zuiderwoude

Genieten van (huisgemaakt) lekkers

Je zou bijna vergeten dat je in een theetuin naast thee nog veel meer kunt bestellen. Vaak serveren theetuinen naast een kaart vol thee- en koffievarianten ook allerlei ambachtelijk lekkers, zoals zelfgebakken taartjes, streekproducten en verse vruchtenlimonade. Ideaal voor als je tijdens een wandeling even een kopje zelfgemaakte icetea wilt drinken, of 's winters echte warme chocolademelk met slagroom. Maar ook voor een uitgebreide High Tea met je vriendinnen ben je bij een theetuin aan het goede adres. Is het slecht weer? Dan kun je in (bijna) alle theetuinen gelukkig ook lekker warm binnen zitten.

High tea bij Thee H-Eerlijk

Ontdek de leukste theetuinen

Theetuinen liggen op de mooiste plekken: aan het water bijvoorbeeld, of in een boomgaard. Steeds vaker worden ze opgenomen in fiets- en wandelroutes. Ook particulieren en boerenbedrijven stellen hun tuinen steeds vaker open voor gasten. Zo kom je op plekjes die anders voor je verborgen zouden blijven en leer je Nederland - theetuin voor theetuin - steeds een beetje beter kennen. Als dat geen goede reden is om gauw een theetuin op te zoeken…

Laat je inspireren door de mooiste theetuinen van Nederland, speciaal voor jou geselecteerd en al even uitgebreid getest door ons!

Theetuin Overleek


De leukste plekjes
De mooiste theetuinen van Nederland. We hebben ze voor je verzameld! Stuk voor stuk bijzondere plekjes.
Beneden Sas 4-8 persoons vakantiehuis & theetuin, Noord-Brabant vanaf € 275 per weekend
2 - 8 pers.
Op deze unieke locatie in West-Brabant, op een eiland bij het Volkerak, kun je logeren, dineren en genieten van een high tea in de theetuin.
Theetuin Binnen & Buiten Theetuin, Noord-Brabant vanaf € 10 per persoon
vanaf 2 pers.
Vlakbij vestingstad Gorinchem ligt het gezellige theehuis Binnen & Buiten gevestigd in een voormalige stal. Heerlijke plek voor een high tea.
Theetuin Eemnes Theetuin, Utrecht vanaf € 5 per persoon
Theetuin Eemnes, idyllisch theehuis het hele jaar geopend. High tea, lunch, borrel. Ook feesten en partijen.
Theetuin H-eerlijk Theetuin, Noord-Holland vanaf € 14 high tea p.p.
Theetuin H-eerlijk ligt aan een autovrije weg, op een mooie locatie aan de Amstel. Lekker en eerlijk genieten van koffie, thee, taart, high tea en meer.
Theetuin ‘t Einde Theetuin en Theeschenkerij , Noord-Holland vanaf € 10 per persoon
vanaf 2 pers.
Theetuin in Zuiderwoude, aan het water in een schilderachtig polderlandschap, bereikbaar per fluisterboot. Geniet van koffie, thee, taart en high tea.
Theetuin Overleek Theetuin en fluisterbootverhuur, Noord-Holland vanaf € 24 per high tea
Een pareltje in Noord-Holland, voor thee met taartjes of een high tea. Verhuur van fluisterbootjes door Waterland. Bijzonder dagje uit!
De Millinger Theetuin Theetuin, Gelderland vanaf € 6 per persoon
vanaf 2 pers.
Een unieke theetuin, per fiets of lopend bereikbaar. Parel in het groen. Oosterse sfeer, Moors theehuis, Arabische invloeden. Geniet van high tea.
Theeschenkerij Boerengoed Theetuin, Gelderland vanaf € 5 thee met taart
tot 20 pers.
Een idylle, deze theeschenkerij met romantische veranda, prachtig uitzicht, een toffe pipowagen en... Het leukste adres voor jouw high tea.
Theetuin Appeltern High tea in de tuin, Gelderland vanaf € 5 thee met taart
Een vleugje Engeland in Appeltern, in het land van Maas en Waal. Een idylle, waar je welkom bent voor thee met taart of een high tea.