Even geduld...

Friesland: 5 redenen om te gaan

Deze zomer nog!
Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

De leukste provincie van Nederland? Friesland is bij ons favoriet! Waarom? 5 redenen om deze zomer nog te gaan. 

1. De wind door je haren

Behoefte om tijdens je weekendje weg of vakantie eens lekker uit te waaien? Met je hoofd leeg zorgeloos je dagen doorbrengen? Daar hebben ze in Friesland wat op gevonden! Ga het water op! Met een kano, SUP of sloep is leuk, maar wil je echt uitwaaien, neem dan een Skûtsje, zeiljacht of OPTIMIST ;-)

2. Je leukste vakantieliefde

Denk je stiekem "Friesland, wat moet ik er?", laat mij je dan overtuigen. Ik durf te beweren dat een bezoek aan Friesland liefde op het eerste gezicht is. De rust en ruimte, de weidse uitzichten, Friese Meren, Waddenzee en historische stadjes, de mooie dorpjes, eigen taal, het fierljeppen en Skûtsjesilen... Heel eigen, heel fijn! Om verliefd op te worden.

3. Stedentripje? Kies uit elf steden!

De Friese elf steden, die kennen we allemaal! Als de eerste nachtvorst is geweest, laait de schaatskoorts voor de tocht der tochten op. Maar, de elf steden zijn niet alleen in de winter de moeite waard. Steden als Hindeloopen, Stavoren en Workum zijn misschien niet groot, maar wel leuk! Laat je verrassen door Harlingen, dwaal door Franeker en maak een boottocht door de grachten van Leeuwarden. Cityhoppen Friesland Style!

4. Bijzondere slaapplekken

Friesland is zo leuk, daar wil je een paar dagen zijn om alles op je gemak te kunnen ontdekken. Slapen in een kerk, een toffe logeerkeet of in een superdeluxe tent? Liever logeren in de stad, in het bos of... óp het water? Friesland heeft heel veel bijzondere plekjes om te logeren

5. Gratis kinderopvang

Prettig geregeld, de kinderopvang Friesland Style. Je hebt er geen kind aan je kinderen. Wat wordt er ook alweer altijd gezegd? Als je kinderen het fijn hebben, dan.... Wees niet bang, in Friesland plak je je kinderen halverwege je vakantie niet achter het behang. Buiten spelen, zwemmen, surfen, zeilen, SUPpen, samen een bootje huren: WiFi overbodig! 

Hou je wel van een beetje eigenzinnig en net even anders? Op naar Friesland!

Meer lezen over Friesland?

Lees de onderstaande blogs of bekijk de bijzondere plekjes in Friesland die we voor je geselecteerd hebben. 

Ook leuk om te lezen:
Hotspot: Foodbar Picknickers in Friesland Foodbar Picknickers; een relaxt restaurant in Terherne. Geniet van een mini-vakantie aan het Snekermeer! Nelleke Wouters, Friesland: 3x Alde Feanen vanaf het water Op vakantie naar Friesland? Ontdek Nationaal Park de Alde Feanen! Bij voorkeur vanaf het water. Hoe? 3 tips! Marleen Brekelmans, Friesland: 3x bijzonder overnachten Alde Feanen N.P. Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland heeft zoveel te bieden, wil je alles zien en beleven dat moet je wel blijven slapen. En dan natuurlijk het liefst ín het nationaal park, omringd door natuur en schoonheid. 3x bijzonder overnachten in Alde Feanen. Marleen Brekelmans, Vriendinnenweekend: het leukste van Friesland Een weekend met vriendinnen op stap? Reis af naar Friesland, naar Alde Feanen N.P. Ga varen, fietsen, ervaren en genieten! Het leukste van Friesland. Marleen Brekelmans, Tip: 3x Friesland beleven op het water Waterprovincie Friesland heeft veel bijzonders te ontdekken. Van varende suite tot high tea tijdens een sloeptocht en toffe zeilcursussen voor kinderen. We tippen je 3 bijzondere manieren om Friesland vanaf het water te beleven! Marleen Brekelmans, Kidsproof: Zeilweekend Friesland Een bijzondere ervaring voor je kinderen: op zeilkamp in Friesland. Leuk voor alle leeftijden! Marleen Brekelmans, Eropuit: Varen op de Friese meren Tot rust komen met elkaar of samen met je gezin midden in de natuur. Dat kan op de Friese Meren. Een ruim vaargebied met allemaal leuke Friese plekjes. Je kunt aanleggen aan de vele steigers of eilandjes en genieten van jouw eigen privétuin mét zwembad. Lotte van der Meij,