Even geduld...

‘Ik weet nu al dat deze vakantie te kort gaat zijn, Schoorl en ons vakantiehuis in Duynvoet hebben me helemaal ingepakt. Uitkijkend naar mijn mannen op het duin, met een drankje in mijn hand, zit ik stiekem al te dromen over een volgend tripje deze kant op. Dutchen heeft nog veel meer vakantiehuizen in en rond Schoorl, bedenk ik.’

(Reis-)journalist Linda Korsten testte samen met haar gezin een van de luxe vakantiewoningen van Dutchen. Haar ervaring?

Een grote grijns bij aankomst bij Duynvoet

Aankomen op een vakantiepark is altijd hectisch, weten wij doorgewinterde vakantiegangers. Dus hebben we een strak plan van aanpak: man- en zoonlief blijven in de auto om bij te komen van de lange rit, terwijl ik moedig de hectiek trotseer.

Maar als ik binnenstap bij de receptie van Dutchen in Schoorl heb ik meteen spijt dat mijn mannen niet mee zijn gekomen. Het lijkt hier wel een mooi grand café. In een hoek zitten mensen aan een grote tafel met koffie en er staat zowaar he-le-maal niemand te wachten voor de balie. Ik moet even wennen aan het idee en mijn benen hebben nog niet in de gaten dat ik al door kan lopen. Stuntelend loop ik op de receptioniste af, die me oprecht (ja echt) vraagt hoe de reis is geweest en alle tijd neemt om alles uit te leggen. Wat verbouwereerd stap ik even later weer naar buiten – met een fles bubbels in de hand van de receptioniste.

De vakantiehuizen op park Duynvoet

Toegegeven, je betaalt ook wel voor die service, vooral de vakantiehuizen op park Duynvoet zijn aardig aan de prijs. Maar je kunt er dan ook met z’n achten in. Vooral de slaapkamers en badkamers (jawel, iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer) in het souterrain zijn enorm, groter dan we thuis gewend zijn. Vooraf was ik een beetje huiverig voor die ondergrondse slaapkamers, maar eigenlijk is het ideaal: donker, lekker koel en helemaal niet benauwend omdat het allemaal zo ruim is. Maar de grote klappers vind je buiten. Ieder huis heeft standaard een grote veranda met loungebank en open haard en verder hebben ze allemaal hun eigen extra’s, zoals een sauna, jacuzzi, buitenkeuken of trampoline. Je kunt zelfs een strandhuisje bijboeken.

Vuurplaats en trampoline bij je huis

Toch is het huis (wij slapen in Duynvoet 12) ook voor ons drietjes heel fijn, want de keuken en woonkamer zijn niet overdreven groot. Onze zoon vertrekt meteen naar de trampoline (paradijs op aarde voor een 7-jarige), papa maakt even een ommetje door de duinen en ik steek de haard vast aan. Met een boek op schoot strek ik me uit op de loungebank. Even later merk ik dat ik eigenlijk meer naar het vuurtje en de capriolen op de trampo kijk dan naar mijn boek. En dat ik een grote grijns op mijn gezicht heb.

Die grijns gaat er voorlopig niet meer af. Het huis ligt ideaal vlakbij het Buitencentrum Schoorlse Duinen waar je lekker kunt lunchen. Er ligt ook nog eens een superleuk speelbos bij. Ook zo fijn: via een paadje tussen het dorp en de duinen loop je zo naar het klimduin, dé kinder-hotspot van Schoorl. Vlak voor we er zijn duiken we nog even via een ander pad wat dieper de duinen in, om uit te komen aan de top van het klimduin. We genieten heel even van het uitzicht en dan: zoef, hand in hand sjees ik met mijn zoontje naar beneden, gillend van de lach.

Beneden installeren manlief en ik ons op een van de terrasjes en gaan we om beurten nog een paar keer met ons ventje een stukje het duin op en neer. Morgen gaan we fietsen door de duinen – de stoere Ste!f fietsen (met hergebruikt frame en houten spatborden) worden bij het huisje afgeleverd, ook alweer zo luxe. En we moeten natuurlijk ook nog een keertje naar het strand.

Rondom de stookplaats bij vakantiehuis Duynvoet

Ook een keer op vakantiebij bij Park Duynvoet

Ook bijzonder: