Even geduld...

In een wereld die doorholt, verlangt bijna ieder mens naar een moment van stilte. Even niets hoeven: totale ontspanning. Hoewel we meer vrije tijd hebben dan ooit, voelen we ons vaker onrustig. Innerlijke harmonie is niet zo moeilijk te creëren… met deze tips voor meer rust.

Neem de tijd

Het is belangrijk om rustmomenten te creëren waar je woont en werkt. In ons vaak roerig leven komt rust niet vanzelf. Je zult er bewust tijd voor vrij moeten maken. Rust zit in jezelf. Stroom mee: neem af en toe de tijd om stil te staan, je ogen te sluiten en diep adem te halen. Maak een lekkere kop koffie en doe niets anders dan genieten…

Doe jezelf een dag cadeau

Zet een streep in je agenda en plan een dag vrij. Jij bepaalt zelf wat je met deze dag doet. Uitgebreid in bad, een boek lezen op de bank, naar de wolken staren en naar de vogeltjes luisteren? Zo’n dag zonder verplichtingen is echt een cadeautje.

Eropuit voor een moment van rust

Het kan heerlijk zijn om heel bewust eropuit te trekken op zoek naar de stilte. In de natuur ervaar je rust en is het makkelijk je hoofd leeg te maken.

  • Maak een lange boswandeling. Ga de paden op, verdwalen mag!
  • Staar naar de ondergaande zon, in een weiland, aan het water of op het strand.
  • Boek een weekend weg op een van deze stille plekken.

Op de geselecteerde bijzondere plekjes kom je zeker tot rust. Ze liggen in het bos, in het groen of ver van de bewoonde wereld. Geniet van de stilte en ontspan.

Silent modus

Altijd en overal zijn we maar bereikbaar. Dat maakt dat onze geest steeds in alerte toestand is. De snaar kan niet altijd strak gespannen staan. Dus zorg dat er momenten zijn dat je niet gestoord kan worden. Zet heel bewust je telefoon uit. Je zult ervaren hoeveel rust het geeft, zo’n digitale detox: prikkelvrij, vrij & blij.

Gelukkig, vandaag geen haast

Naar de sterren staren

Het is jammer om alleen op vakantie te genieten van de sterrenhemel. Doe deze week gewoon eens of het vakantie is. Open elke avond voor het slapengaan je gordijnen en speur de hemel af naar lichtjes. Doe even alsof tijd niet bestaat en verlies je in de grenzeloosheid van het heelal… De smaak te pakken? Boek een nachtje weg in de Sterrenkubus van Erfgoed Bossem en staar vanuit je bed door een glazen koepel naar de sterrenhemel.

Meer rust en stilte in je leven?

Reserveer een van deze mooie plekjes in het bos, in de rust!

Ontdek ook deze plekjes: