Even geduld...

Een verblijf bij Buitengoed de Gaard kan ik iedereen van harte aanbevelen. En ik ben niet de enige, journalist Linda Korsten keert er graag terug. Lees haar ervaring:

‘Eigenlijk ga ik nooit twee keer naar dezelfde plek op vakantie. Maar er zijn zo van die adresjes… Buitengoed de Gaard is er zo een. Ieder jaar moet ik er wel een keertje naartoe – en dat terwijl het maar een half uurtje bij ons vandaan ligt. Toch maakt zo’n half uurtje een wereld van verschil: het is net even buiten je usual rondje-om-de-kerk en je bent er lekker snel (dus je kunt je halve koelkast inhoud met gemak in een koeltas meenemen, hoezee!).

Edelherten kijken

Buitengoed de Gaard ligt aan de rand van het Leudal, een natuurgebied waar we anders niet zo gauw komen. Dat geldt ook voor dorp Heythuysen met zijn leuke restaurantjes en winkels. Maar de belangrijkste trekker is Buitengoed de Gaard zelf. Het is zo’n andere wereld, zo’n heerlijk sfeertje. Onze zoon van 8 kan lekker spelen op de trampoline en het voetbalveld en wij lopen gewoon te genieten – van hem, van alles.

Anja blijft vernieuwen (zo is er nu ook een wellness pipowagen), alle details kloppen met het seizoen en ze bedenkt altijd weer leuke arrangementen. Zoals in het najaar het edelherten arrangement met allerlei goodies (die walnoot-roomkaas is echt veel te lekker!) én een bezoekje aan de Weerterbossen, waar sinds een paar jaar burlende edelherten te zien zijn. Ons eigen stukje Veluwe!

Een echte aanrader is de burlexcursie van het Limburgs Landschap. Wandelend naar de uitkijktoren krijg je allerlei edelhertweetjes te horen en vanaf de toren kun je de dieren zelf rond de schemering super zien. En horen! Wat een oergeluid. Zelf op pad kan ook: door het gebied lopen gemarkeerde routes van 3,5 km tot 9,3 km, een wandelkaart koop je bij de Huyskamer Daatjeshoeve waar ook de excursie start.

De Daatjeshoeve is ook een prima plekje om een hapje te eten als je hongerig weer terugkomt na je tocht. Je proeft hier echt de streek met veel lokale ingrediënten en de kaart wisselt met het seizoen: in de herfst zie je er veel wild terug, maar bijvoorbeeld ook pompoen en een hazelnotenparfait.

Huyskamer Daatjeshoeve – Heugterbroekdijk 34, Nederweert

Luxe pipowagen met hot tub

Helemaal leuk na zo’n uitstapje: lekker in de hot tub bij de Gaard. Samen met zoonlief spetter ik rond, tot zijn vader hem zijn bedstee inschuift in de Pipowagen. Die telt na een fikse verbouwing een tweede bedstee, ideaal met jonge kinderen.

We hadden al overal geslapen: in het Vierseizoenenhuisje (een verbouwde muziekkiosk) en in de Mammaloewagen (de meest luxe pipowagen die je je voor kunt stellen), maar nog niet in de Pipowagen. Dat was altijd een beetje krap met maar één bedstee en ons zoontje was nog te klein voor het losse slaapwagentje. Maar, bedenk ik dobberend in de hottub, dat wordt over een paar jaar vast juist heel leuk. We blijven hier maar terugkomen. Of moet ik zo onderhand zeggen: thuiskomen?’

Praktische informatie:

Wat? Buitengoed de Gaard
Waar? Heythusen
Overnachting: vanaf € 145,- per nacht

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: