Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Het Westerkerkje
4-persoons vakantieverblijf
1 - 4 personen
vanaf € 270 per weekend

Vakantiewoning in authentiek houten kerkje

Het Westerkerkje, ooit het kleinste houten kerkje van Nederland, nu een heerlijke plek voor een paar dagen ertussen uit. Iedereen die het Westerkerkje voor het eerst ziet, is onder de indruk; dit verwacht je misschien in Noorwegen of Rusland, maar zeker niet in Nederland.

Het kerkje straalt rust en warmte uit en is een unieke uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Dit is een plek waar je komt voor ontspanning, inspiratie en gezelligheid. Ouderwetse gezelligheid, met houtkachel.

4-persoons vakantieverblijf

Na de verbouwing in 2014 is het gebouwtje nog knusser geworden dan dat het al was. Er is  gewerkt met natuurlijke en authentieke bouwmaterialen als leem en planken uit een oud schooltje. De gietijzeren radiatoren zorgen voor een behaaglijke temperatuur en bij de stoere houtkachel is het heerlijk lezen. Er is plaats voor 4 personen; op de vide staan twee eenpersoonsbedden, in de achterkamer staat een goede tweepersoons slaapbank. De badkamer met douche is klein, maar smaakvol ingericht. Aan de grote eettafel kunnen 8 personen aanschuiven, ideaal voor lange avonden met lekker eten en gezellig borrelen. De grote tuin is een heerlijke plek om tot rust te komen. Geniet van het weidse uitzicht of plof neer met een goed boek onder de overkapping.

Natuur, cultuur & geschiedenis

In de nabije omgeving van het Westerkerkje heb je geen last van massatoerisme. Geniet van de natuur zonder te hoeven delen met een grote groep andere mensen. Wandel of fiets door de gevarieerde landschappen, kijk om je heen en verwonder. De Woldberg, het Drents-Friesche Wold en de heidevelden van Havelte liggen in de buurt van het kerkje. Trek er een stukje verder op uit en bezoek Giethoorn, de Weerribben-Wieden en historische stadjes als Blokzijl en Vollenhove.Het Westerkerkje Westvierdeparten 11 8395 XW Steggerda

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: