Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Vakantie in het huis van…
Vakantiehuizen
2 - 14 personen
vanaf € 350 per weekend

Overnachten op een landgoed

In het huis van… Abraham Capadose en Teunis ten Velde ga je terug in de tijd. Op landgoed Het Oostermaet in Salland (nabij Deventer) staan twee voormalige jachthuizen, waar je verblijft in de sfeer van de vorige eeuw. Logeren in de geschiedenis, maar wel met het comfort van nu!

Honderd jaar terug in de tijd?

Na een gastvrije ontvangst met koffie en Deventer koek ga je terug in de tijd. Het grote 10-persoons jagershuis van Abraham Capadose ademt de sfeer van toen en is voorzien van de gemakken van nu. De mooie grote woonkamer, ruime slaapkamers en goede badkamer bieden je het comfort van nu. De inrichting, oorspronkelijke elementen, de houtkachel en de vintage accessoires vertellen je het verhaal van toen. De kleinere jachthut (4-persoons) van Teunis ten Velde is op de badkamer na nog helemaal in oorspronkelijke staat. Het hele huis is van hout en past daarom heel goed in de omgeving. Net als Teunis moet je voor warmte eerst de houtkachel opstoken. Je vult hier de dag met vuurtjes stoken, hout sprokkelen, in het bos spelen, luisteren naar de vogels, lange wandelingen over het bosrijke landgoed. ’s Avonds zit je met elkaar bij de houtkachel of op de veranda. LP-tjes draaien, verhalen vertellen, sjoelen, herinneringen ophalen aan vervlogen tijden…

Zelf jagen is niet nodig!

Rob & Andrea hebben de vakantiewoningen met veel liefde en aandacht ingericht. Ook tijdens je verblijf helpen ze je graag om het optimale uit je weekend of vakantie te halen. Bijna alles is mogelijk, van een verzorgd ontbijt tot een heerlijk diner op locatie, van een high tea tot een kleinschalig feest (40 personen). Een begeleide wandeling over het landgoed, met mountainbikes de natuur in, een bezoek aan het nabijgelegen Okkenbroek, aarzel niet om advies te vragen. En… ga zeker luisteren naar de verhalenverteller: bij een kampvuur komen het bos, de jachthuizen, de streek en de legenden weer tot leven!

Vakantie in het huis van… Oostermaetsdijk 12 Okkenbroek

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: