Even geduld...

De zomer hebben we inmiddels bijna achter ons gelaten en het is tijd om onszelf klaar te maken voor de herfstige dagen die eraan zitten te komen! Ik heb drie geweldige tips waarmee je deze herfst het zomerse vakantiegevoel kunt blijven vasthouden in eigen land.

Tip 1: ga picknicken in een wijngaard

Wist je dat er meer dan 200 wijngaarden in Nederland zijn? Op onverwachtse zonnige herfstdagen is het heerlijk om even de buitenlucht in te gaan. Dit kan natuurlijk met een lekkere bos- of strandwandeling, maar voor de echte wijnliefhebbers weet ik nog iets veel leukers.

Eén van mijn favoriete wijngaarden om dit te doen zit in Amstelveen: De Amsteltuin. Op ruim een hectare grond groeien hier zo een 3500 wijnranken van vijf druivenrassen. Dit zijn geen klassieke druivensoorten die gemakkelijk met wat minder zon kunnen rijpen. Je kunt hier een mand reserveren met hapjes en wijn. Vervolgens zoek je een lekker plekje in de wijngaard en ervaar je ‘Vive la France’ op Nederlandse bodem!

Tip 2: bezoek de omgeving van Eys in Zuid-Limburg

Dit heuvelachtige stukje Nederland geeft je echt het gevoel dat je in de Italiaanse Toscane bent beland. Een rijtje cipressen maakt dit droomplaatje helemaal af.

Als ik hier ben breng ik ook altijd een bezoekje aan de delicatessenzaak Eyserhalte in de buurt, dit is echt een smaakvol paradijs met streekproducten en lekkers uit Italië. Schuif bij lekker weer aan op het terras of ontdek in de winkel wat voor lekkers er allemaal te halen valt. De producten staan zo uitgestald dat je alles wilt proeven en proberen.

Als je hierheen gaat, vergeet dan zeker geen Italiaanse parmezaanse kaas mee te nemen, die is hier het allerlekkerst.

Limburgs heuvellandschap

Tip 3: Overnacht in een Frans charmehotel

Om het vakantiegevoel op en top te krijgen mag een fijne overnachting natuurlijk niet ontbreken. In het Limburgse Sevenum kun je slapen in een karaktervolle boerderij, waar je door de lavendelkleurige luiken, de bistrostoeltjes in de tuin, druivenranken en brocante bankjes meteen het idee krijgt dat je in Frankrijk bent: Gasterie Lieve Hemel.

Vergeet als je hier bent ook zeker niet om te genieten van het heerlijke diner met Franse chansons op de achtergrond en heerlijke wijnen die de eigenaren rechtstreeks vanaf de  Franse wijnboeren importeren.

Terras op een zomeravond

Bekijk de tips van deze aflevering op Koffietijd

Ontdek ook deze plekjes: